Водещите новини! Нови трусове в коалицията, Русия каза на украинските военни в Мариупол да се предадат, те отказаха и още...

bulphoto (архив)
share

*** Водещите новини на 17 април ***

Нови скандали в коалицията

Лена Бориславова: Няма да приемаме лично делото на Каримански срещу Асен Василев

Каримански има пълното право да се допита до българската съдебна система. Няма да го приемаме лично. Вярваме, че в правова държава всеки трябва да използва законовите си възможности, за да защитава правата си. Това заяви в предаването „Тази неделя“ по бТВ началникът на кабинета „Петков“ Лена Бориславова.

„Трябва да отбележим, че има съществена разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с бюджетна комисия. Не искам да обиждам Каримански. От ПП сме много доволни от начина, по който води бюджетната комисия. Не бих си позволила да правя внушения, че би правил нещо„на тъмно“ в БНБ. Борбата за постове на всяка цена, без зачитане на волята на коалиционните партньори, не е начинът да вървим напред“, коментира още тя сагата около избор на шеф на Българската народна банка.

Лена Бориславова: Няма да приемаме лично делото на Каримански срещу Асен Василев

Тошко Йорданов скочи на премиера: Заобикаляте коалиционното споразумение по темата за РСМ

По точката за Северна Македония в коалиционното споразумение нещата са на ръба. Ние винаги сме се опирали на това споразумение и винаги сме си държали на думата. Рано е да се каже дали коалицията ще издържи до края на годината.Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".

По думите му премиерът Кирил Петков и неговата съветничка са водили разговори, в които "се заобикаля" това, че докато Северна Македония не започне да изпълнява поетите ангажименти в договора за добросъседство, няма да бъде вдигнато ветото за започване на преговори за членството ѝ в ЕС.

Тошко Йорданов скочи на премиера: Заобикаляте коалиционното споразумение по темата за РСМ

*******

Василев: Тясно партийният интерес на ПП е да се отиде на предсрочни избори

Започнахме да спираме корупцията и кражбите в държавата, това се вижда доста ясно. Това заяви в предаването "Политически НЕкоректно" вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, съпредседател на партия "Продължаваме промяната".

Той даде пример с договорите на пътните фирми, сключвани за 20 милиона, а възлагания за 120 млн. лева:

"Това нещо трябва задължително да мине или през съд, или през парламента, който да каже, че тези договори са неправилно направени, но с оглед на това да се отпуши пътното строителство, сме готови да го приемем. Причината това да не го прави министърът на регионалното развитие е, че той, ако подпише плащане, веднага прокуратурата ще се задейства и той ще стане подсъдим".

Василев: Тясно партийният интерес на ПП е да се отиде на предсрочни избори

********

БСП предлага необлагаем минимум и преизчисление на пенсиите

 „БСП няма да се отметне от нито една своя позиция, защото всяка една защитава националните интереси на България.“ Това заявиха на среща с актива на БСП от всички общини в Плевенска област зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и народният представител и член на НС на БСП проф. Румен Гечев. В срещата участие взе и зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

„За нас е важно да бъдат предприети адекватни мерки за подпомагане на възрастните хора  - пенсиите трябва да бъдат повишени заради инфлацията“, заяви Иван Ченчев. Единият от вариантите, който екипът на министър Георги Гьоков разработва, е въвеждане на антиинфлационна добавка, която да бъде съобразена с ръста на поскъпването на храните и стоките от първа необходимост. Другият е да се промени швейцарското правило, за да може увеличаването на пенсиите да отразява в по-голяма степен инфлацията, обясни Иван Ченчев.

БСП предлага необлагаем минимум и преизчисление на пенсиите

********

 

Битката за Мариупол продължава

Москва: Руските сили са овладели по-голяма част от Мариупол

Русия заяви, че руските сили са овладели градската част на Мариупол и само малък брой украински бойци са останали в завода "Азовстал" в обсадената южна зона на пристанищния град в момент, когато Москва нанася въздушни удари срещу столицата Киев и други украински градове, предаде Ройтерс.

Твърденията на Москва, че е поела контрола над почти целия Мариупол, който стана сцена на най-ожесточените боеве и на най-тежката хуманитарна катастрофа от началото на войната, не могат да бъдат потвърдени от независим източник.

Москва: Руските сили са овладели по-голяма част от Мариупол

Русия предлага на украинските сили в Мариупол да се предадат

Руското министерство на отбраната заяви, че ако укрaинските сили, които се бият в град Мариупол, сложат оръжие, животът им ще бъде пощаден, предават световните агенции, цитирани от БНР.

Според ръководителя на руския Център за управление на отбраната Михаил Мизинцев Москва предлага прекратяването на бойните действия да започне от 6 ч. сутринта българско време. Час по-рано между двете воюващи страни трябва да бъде установена връзка за обмен на информация. Мизинцев посочи, че до 13 ч. украинските военни и чуждите наемници трябва да се изтеглят.

Русия предлага на украинските сили в Мариупол да се предадат

Украинските сили в Мариупол отказаха да се предадат

Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни продължават съпротивата, като отхвърлят искането на руснаците да се предадат, заяви украинският премиер Денис Шмигал, цитиран от БТА.

„Градът все още не е паднал“, каза той в предаването „Тази седмица“ на американската телевизия Ей Би Си. По думите му някои части на обсадения град все още са под контрола на украинските сили.

Украинските сили в Мариупол отказаха да се предадат

Русия предупреди Запада да преустанови военната и политическата си активност в Арктика

Русия е притеснена от засилената активност на НАТО в Арктика и вижда опасност от "непреднамерени инциденти" в региона, каза Николай Корчунов, който е председател на Комитета на висшите служители на Арктическия съвет, предаде ТАСС.

Миналия месец Финландия и Швеция, които обмислят възможността да се присъединят към НАТО, проведоха отдавна планирани съвместни учения с алианса, отбелязва БТА.

Русия предупреди Запада да преустанови военната и политическата си активност в Арктика

********

Цветница е! 

Православният свят отбелязва днес Вход Господен - денят, в който, според вярванията, Исус Христос е посрещнат в Йерусалим с килим от палмови клонки. Празникът винаги е в неделята преди Великден и е познат сред хората като Цветница или Връбница.

Eвангелието разказва, че в неделята преди еврейския празник Пасха Иисус Христос влязъл тържествено в Йерусалим. Народът го посрещнал така, както в древни времена посрещали царете, извоювали победа над враговете им. Размахвали зелени клонки и цветя, застилали с тях и с дрехите си пътя пред нозете му и го приветствали с възгласа "Осанна".

Цветница е! Вижте кой черпи за имен ден

*******

Ето я секси бившата на "Ергенът"

Може да гледате Виктор Стоянов, обграден от жени, мераклийки за вниманието му, но в близкото минало той е имал очи само за една жена, която се оказва и голямата му любов, пише Hotnews.bg.

Най-желаният тв ерген е споделял, че е имал доста жени в живота си, но само с няколко е стигал до продължителна връзка. Голямата му любов е популярна фитнес инструкторка, която и досега предизвиква пожари с тялото и изпълненията си в социалните мрежи - Христина Парова.

Ето я секси бившата на "Ергенът"

Водещи новини

Още новини