Водещите новини! САЩ с нова военна помощ за Украйна – $800 млн. Карбовски отказа за СЕМ, но обясни защо (и още…)

  • 14 април 2022 13:28

  • 1132
  • 0
Водещите новини! САЩ с нова военна помощ за Украйна – $800 млн. Карбовски отказа за СЕМ, но обясни защо (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 14 април ***

 

Правителството на американският президент Джо Байдън обяви допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 800 млн. долара, с което общият размер на отпусната от САЩ досега помощ на страната от началото на руската инвазия, възлезе на над 2,4 млрд. долара.

Пакетът от военна помощ включва артилерийски системи, артилерийски снаряди и бронирани бойни машини, посочи Байдън в изявление след телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски.

САЩ обявиха допълнителна военна помощ за Украйна на стойност 800 милиона долара

***

Пожар и взривове са повредили тежко флагмана на руската флота в Черно море, съобщи Нова телевизия. Украйна обяви, че с ракети са ударили кораба "Москва". Руснаците не потвърждават, че е имало атака, но държавните медии написаха, че ракетният крайцер, е понесъл тежки поражения.

Украйна обяви, че с ракети е ударила руския кораб "Москва"

***

Украински пилоти са започнали кампания, в която призовават да бъдат купени изтребители за техните военновъздушни сили, съобщава "Евронюз", позовавайки се на видео, разпространено от украински медии. „Купи ми изтребител“ - така се казва клипът, записан на украински, но има и вариант на английски език.

Във видеото мъж с авиаторски очила и в униформа стои пред останките на унищожени украински изтребители. Той казва: „Дайте ни криле, за да се бием за нашето небе“. Мъжът също така посочва, че ще се сражава с цялото си сърце за унищожаването на „танкове, бронирани бойни машини и военнопрестъпници окупатори“.

Украински пилоти започнаха кампания „Купи ми изтребител“

***

Карбовски се отказа от номинацията за СЕМ: Горещ първи коментар и среднощно видео

***

Спецакцията на жандармерията и баретите беше проведена вчера вечерта. Освен предполагаемия физически извършител беше арестуван още един човек.

МВР пусна кадри от задържането на заподозрения за убийството на бивш полицай

***

Софийският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Причината - има опасност Елена Удря да се укрие. Според съда лицето е с влязла в сила присъда, а изпълнението на европейската заповед за арест е напълно законна и е издадена на 7 април тази година.

Защитата поиска домашен арест с мотива, че бившата министърка има здравословни проблеми и е предоставила договор за наем на жилище в района на Благоевград за срок от една година.

Заседанието се проведе при закрити врата по искане на адвокатите заради изнасянето на лична информация относно личния живот и здравословно състояния на Елена Удря. Днес тя не се яви в съдебната зала.

Бившата румънска министърка Елена Удря остава в ареста

***

Църквата обясни защо тази година няма да се пренася Благодатният огън от Йерусалим

***

„Корупцията в МВР храни. Тя има политическа окраска и върви по реда нагоре. Обществена тайна е, че има структури в полицията, които могат да извършват подобни действия. Такава структура е “Специализирани полицейски сили”. Те извършват корупционни практики. “Пътна полиция” е другото такова звено. В определени периоди е стигало и до министъра“. 

Криминалист: Корупцията в МВР храни

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини