Водещите новини! Кирил Петков призова за край на омразата в Битоля, отговориха му с грозна провокация

  • 16 април 2022 20:17

  • 6291
  • 15
Водещите новини! Кирил Петков призова за край на омразата в Битоля, отговориха му с грозна провокация
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

*** Водещите новини на 16 април ***

Премиерът, вицепрезидентът, външният министър и депутати от целия политически спектър бяха заедно в Битоля. Поводът е откриването на  културен център и среща с представители на български организации в Северна Македония.

По-малко от 24 часа издържа тезата на външния министър Теодора Генчовска, че по отношение на Северна Македония България води две политики.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в Битоля: Българската общност в РСМ е мостът с България

За да стигнем до момента, в който правата на българите в Република Северна Македония са защитени и съседката ни е в Европейския съюз, трябва да се обединим. Не може темата да се използва у нас за вътрешнополитически цели. Това е национален интерес и трябва да работим заедно, в синхрон, всички, заяви министър-председателят Кирил Петков в Битоля, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът посочи, че по темата е нужно обединение не само в България, но и обединение с българите в Република Северна Македония, които са мост между двете държави.

„Техните права трябва да бъдат защитени“, категоричен беше Петков и добави, че едновременно с това и за българската общност в Република Северна Македония, и за българския интерес е важно един ден тази страна да бъде част от Европейския съюз.

Кирил Петков в Битоля: Българската общност в РСМ е мостът с България

Провокация към българската делегация в Битоля: „Ръцете ви са кървави“

Жители на битолското село Кравари в Северна Македония издигнаха провокативни плакати по време на посещението на българска делегация в Битоля.

На тях беше изписано „Ръцете ви са кървави“, „Гоце е Македония“,  „Гробищата са пълни с българско приятелство".

Провокация: Посрещнаха делегацията ни в Битоля с плакат: "Ръцете ви са кървави"

********

„Галъп“: Същите 7 партии биха влезли в НС, ако изборите бяха през април

Ако изборите бяха в средата на април - същите 7 партии биха влезли в парламента. Това съобщиха от "Галъп интернешънъл болкан", цитирайки данни от ежемесечното си изследване "Политически и икономически индекс", проведено сред 809 пълнолетни българи, в периода  31 март и 8 април.

На база всички потенциални гласоподаватели, малко по-добри още изглеждат шансовете за победа на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", но при тренд на продължаващо "свиване на ножицата" с ГЕРБ-СДС.

„Галъп“: "Продължаваме промяната" щеше да е първа политическа сила, ако изборите бяха през април

*******

Борисов: Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков

"Благодарих на съда, че се придържа към закона. Няма значение дали в наша или чужда полза. Има значение за партията да ревизира своите действия и решение, да си дадем сметка къде сме грешки, за да вървим напред. Ние имаме млади хора и такива с опит. А няма по-лошо от тъп и упорит човек. Закриха спецправосъдието, без да кажат какво ще става с делата и подсъдимите", заяви в Добрич лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. 

"Помня как изглеждаше Добрич - нямаше пътища, паркове... Няма ненаправен булевади. Когато водата изтичаше правителството на ГЕРБ отпусна 115 млн. лв. за водния цикъл в Добрич. Над 50 млн. лв. дадохме за саниране, отделно средства за стадиони, спортни зали и игрища. Вчера Асен Василев каза, че обул гумените ботуши, за да изрине. За една година една плочка не сте сложили, какво изринахте?! Защо не изринат направените от нас булеварди и санирани блокове?! Не можехме да минем дотук, ремонтирахме, а през това време снимаха фугите на "Граф Игнатиев". Репортажи нямаше за дупките дотук. Същите от "промяната" се опитват да пробутат, че ще платят 50% за пътищата, а после другите. Как уважаеми медии, управляващите ще преценят кои 50% от пътищата на страната да се ремонтират и кои не", коментира Борисов. 

Борисов в Добрич с горещ коментар за лъжите на властта, кризите и войната в Украйна

*******

Отхвърленият кандидат за шеф на БНБ обяви, че фискалният резерв се е стопил от 9 на 4,7 млрд. лв.

Как се промениха средствата на фискалния резерв (от действията на Министерството на финансите) по депозити в Българска народна банка за по-малко от месец и половина (25.02.22 - 08.04.2022)!? Само факти!. Това дословно написа в профила си във фейсбук  депутатът от ИТН  Любомир Каримански и неуспял кандидат за шеф на БНБ. То е пуснал скрийншот от сайта на БНБ с данните за баланса на управление "Емисионно". И е оградил за по-добра прегледност, че на 25 февруари сумата е била над 9 млрд. лв., а на 8 април е малко над 4,7 млрд. 

Каримански показва с колко е намалял резервът

********

Продължава руската инвазия в Украйна

Експлозии разтърсиха украинската столица Киев

Експлозии се чуха тази сутрин в украинската столица Киев и в западния град Лвов, но за момента няма информация за жертви или нанесени щети, предаде Ройтерс. Кметът на Киев каза, че спасители и медици работят на място в покрайнините на града.

В пост в интернет Виталий Кличко съобщи за "експлозии" в Дарницки район, в източната част на столицата, и допълни, че по-късно ще бъдат огласени подробности за евентуални жертви.

Експлозии отекнаха в украинската столица в западния град Лвов

Русия обви война на Илон Мъск, помогнал за потапянето на "Москва"

"Старлинк" на SpaceX, собственост на Илон Мъск, разгневи Русия, тъй като бе съобщено, че чрез спътника е насочен огънят по крайцера "Москва" и така корабът е бил потопен. Това показват нови данни на Генералния щаб на Руската федерация.

Зам.-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев е наредил спътникът "Старлинк", разположен над територията на Русия и Черноморския басейн, да бъде унищожен, за да се гарантира сигурността на всички части, участващи в "специалната военна операция", предава Republic World.

Русия обви война на Илон Мъск, помогнал за потапянето на "Москва"

Русия обаче отрече тези обвинение и наложи санкции

Русия забрани влизането в страната на Борис Джонсън

Руското външно министерство днес заяви, че е забранило влизането в страната на британски премиер Борис Джонсън, министъра на външните работи Лиз Тръс, министъра на отбраната Бен Уолъс и още 10 други настоящи и бивши членове на британското правителство и политици, предаде Ройтерс.

Този ход е предприет "с оглед на безпрецедентните враждебни действия от страна на британското правителство, по-специално налагането на санкции срещу висши руски служители", съобщи министерството в изявление, като добави, че скоро ще разшири списъка.

Русия забрани влизането в страната на Борис Джонсън

********

Забраняват достъпа на кораби, плаващи под руското знаме, до българските пристанища

От 00.00 часа на 16 април 2022 г. достъпът до българските морски и речни пристанища е забранен за всички плавателни съдове, регистрирани под руско знаме, както и за всички плавателни съдове, които са променили своето руско знаме или регистрация към знамето или регистъра на която и да е друга държава след 24 февруари 2022 г. Това съобщават от пресцентъра на Изпълнителна агенция "Морска администрация".

Забраната се въвежда на основание от Регламент (ЕС) 2022/576 на Съвета от 8 април 2022 г. за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна (ОВ L 111/1 от 8.4.2022 г.).

Забраняват достъпа на кораби, плаващи под руското знаме, до българските пристанища

********

Във войната с Русия са загинали около 3 хиляди украински военни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че около 2,5-3 хиляди украински военни са загинали до момента във войната с Руската федерация, съобщава агенция Униан, цитирайки интервю на Зеленски за Си Ен Ен.

За сравнение, броят на руските военни, които са загинали досега, е около 19-20 хиляди, посочи още украинският президент.

Във войната с Русия са загинали около 3 хиляди украински военни

********

Зеленски заяви, че въпросникът за присъединяването към ЕС е почти попълнен

Украйна почти е завършила попълването на отговорите на въпросника за присъединяването към Европейския съюз, съобщи президентът Володимир Зеленски в публикувано късно снощи видеосъобщение, предаде ДПА.

"Работата е почти свършена и ние скоро ще предоставим отговорите на представителите на Европейския съюз", посочи той.

Въпросникът служи за основа за присъединителните преговори, предаде БТА.

Зеленски заяви, че въпросникът за присъединяването към ЕС е почти попълнен

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6291 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Тhe Wolf of WallStreet

2022.04.19 | 13:22

15
Господин Петков За един успял човек няма по-голямо признание от критиката на завистниците. Подмазвачите могат да ви хвалят и без да се искрени но завистниците които никога няма да могат да ви стъпят и на малкия пръст тяхната завист издава вашето съвършенство
The Wolf of WallStreet

2022.04.18 | 11:46

14
Господин Борисов Политик човек и бизнесмен С класа Никога не съм си и мечтал че някой ден такъв човек ще управлява България и ще спрем да се срамуваме на Уолстрийт откъде идваме
Ми

2022.04.17 | 12:08

13
Пак че не са го били :)

2022.04.17 | 08:33

12
фуй за макетата

2022.04.17 | 01:11

11
ТОЯ PEDERAS Е НОВИЯ ПОП КРЪСТЬО

2022.04.16 | 23:25

10
Кире, излъга ни...!
Жу

2022.04.16 | 22:54

9
Номер 7 и на КИРО и на теб в устата червен боклук да го духаш с кауня Р

2022.04.16 | 22:15

8
Cръбските ръце са кървави. И да, гpобищата са пълни с избититe българи в pепулика македония.
политолога

2022.04.16 | 21:24

1
кирчо най-добре да си е*б*е майката в *г*ъ*з*ъ възможно най-бързо.
А ★♠♪©°

2022.04.16 | 22:10

7
НОМЕР 6 ...ВЪРНИ БИРИТЕ ...И ПРОБВАЙ ПАК...

2022.04.16 | 22:00

6
Най-добре е,но е,бе майките на всички,не неговата
Калъм Тома

2022.04.16 | 21:58

5
....от къде данъци ...бе КИРУУ..., ....Аааалоооу в Кърджали никой не издава касов бон в полза на данъците .., пицарии , банички , заведения за бързо хранене ...., Ааре джипко Хасан Киру да почва ...бюджета ..., Кмета Хасан ...спи.....

Добави коментар

Водещи новини