Митов: Правителството генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата разказва вицове

Кадър: БНТ
share

Планът за възстановяване е лоша редакция на нашия план. Вътре обаче има притеснителни неща. Едното от тях са батериите. Никой не купува батерии в момента, те по никакъв начин няма да помогнат на българската енергетика, те не се рециклират, това е лоша инвестиция, защото няма как да се изплатят. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Друг притеснителен момент е изваждането на двете дружества ЕСО и Булгартрансгаз от БЕХ. Това показва, че правителството готви скрита приватизация, а БЕХ ще бъде изправен пред фалит. Правителството генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата разказва вицове, не успяваме да им смогнем", онагледи той.

Кирил Петков се обади на румънския президент заради заплахите към Каримански

Митов даде пример от днешния ден за поредния гаф на кабинета с изпращането на бойна група за спасяването на българските моряци, блокирани в Мариупол. По думите му освен, че това разгласяване на информация е в разрез със закона застрашавало и нашите военни.

"Що се отнася до стабилността на коалицията, войната е станала до такава степен очевидна, че в парламента не работят комисиите, те си саботират работата. Днес загина жена заради липса на мантинела по пътищата. Тази война убива", заяви той.

"Понеже министър-председателят е българин отскоро, той съзира Република Северна Македония (РСМ) като част от сделка. Във външната политика най-важното е браненето на национален интерес. България трябва да си защити интереса. Когато България беше кандидат-членка също трябваше да направи компромиси. И аз днес се опитах да обясня на премиера, че Конституцията на РСМ се занимава с народи, а не с малцинства. Затова българската държава не желае признаването на малцинство, а българите там да бъдат признати за държавотворен народ", отбеляза Митов.

„Фискалния резерв до вчера беше 4,7 млрд. лева, а ГЕРБ го остави на 12%. Затова питаме кога се краде, когато парите са повече или по-малко?“, попита Митов.

Водещи новини

Още новини