Психиатър с интересен анализ за управлението на Кирил Петков

Кадър: БТВ
share

Твърдението, че всичко на политическата сцена е на тепсия – съвършено публично е или наивно, или лицемерно. Политиката играе в два ритъма – публично и задкулисно. Това заяви психиатъра д-р Николай Михайлов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Не мисля, че това прави коалицията пълноценна и удължава живота И, особено по македонския въпрос. Националното чувство е много сериозен въпрос. България живее с частично или напълно отчужден суверинитет. Такова е и усещането за РС Македония. Става въпрос за натиск. Българите очакват това достойнство да бъде защитено на всяка цена. Виждаме една нация, която се изгражда, да се оказва в позицията да диктува условията. Политиката е това, което се усеща от публиката. Хората искат политиците да бранят остатъчното им достойнство“, подчерта психиатъра.

Даниел Лорер: Посланик Митрофанова влага доста усилия, за да си отиде

По мнението на д-р Михайлов Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер имат специфично излъчване и аура. „Това са вносни хора със своя специфика. Пребиваването им в политиката е един политически епизод за България, който носи детска наивност и устрем в бъдещето. Българската политика е нещо доста измъчено, най-изтощен обаче е електоратът“, посочи д-р Николай Михайлов.

„Кирил Петков има силует на наивност, заради което публиката му прощава грешките. Водачите на коалицията нямат лидерски авторитет. Това, което ги държи на повърхността е усещането на един долетял политически феномен, което прави пребиваването им във властта възможно. Корнелия Нинова, Христо Иванов и пр. хора са епизод в политиката ни, който ще остане в историята, като нещо случайно за бъдещето на България. Те нямат убедителност“, обяви д-р Михайлов.

През погледа на психиатъра акцията с ареста на Борисов е била един ненужен ход, който не е довел до нищо конкретно.

 

Водещи новини

Още новини