Иво Инджев: Путинофилите у нас се занимават само с едно - дезинформират

БТВ
share

Тази война е резултат от една огромна измама. Всички в Кремъл се изредиха да казват, че няма да започнат война и излъгаха целия свят, включително и мен. Целта на Путин е да подчини Украйна. Това е някаква негова мания за възраждане на СССР. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13765

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Иво Инджев по повод руската инвазия в Украйна. 

"Историята на Русия показва, че там винаги са лъгали. Сега лъжат, че носят свобода и мир в Украйна. Каква е тази свобода с танкове, самолети и бомби? Онези, които одобряват тезата на Путин за денацификация, ще одобрят всяка негова теза. На тях каквото им предложиш, това ще приемат. 80% от руснаците никога не са напускали страната си и те вярват само на това, което им се говори по телевизията, а то е чиста пропаганда и лъжа. Лошото е, че има и такива българи. Тези хора ще се срамуват след време от внуците си", добави той. 

Иво Инджев: Русия се управлява от един боклук, блицкригът на новия Хитлер се провали

"Искам да призова президента Радев да се откаже от тезата си, че ако дадем оръжие на Украйна, ще се включим във войната. Това е тотално погрешна теза. Бойко Борисов е най-големият защитник на руските интереси у нас чрез построяването на "Турски поток". Борисов участва в разпалването на тази война, а сега ще обяснява, че е на страната на Украйна. Той трябва да отиде пред украинското посолство, да падне на колене и да замълчи. Путинофилите в България се занимават само с едно - да дезинформират", категоричен бе журналистът.  

Руски анализатор и историк: Армията ни никога не е умеела да воюва

"Украйна ще спечели тази война. Русия може да смаже военно Украйна, но никога няма да може да пороби украинския народ. Украинците доказаха, че с много по-лошото си въоръжение успяха да се противопоставят на прехвалената руска армия", завърши Иво Инджев. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13765

Водещи новини

Още новини