Подписахме Писмо за намерение за 1 млрд. долара инвестиция за газ и ядрена енергия

Novini.bg
share

Писмо за намерение за инвестиция беше подписано днес между Министерство на енергетиката и английската компания за управление на активи Gemcorp и американската IP3. 

Писмото регламентира сътрудничество между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия, развитие на ядрената енергетика.

Александър Николов: За 100 дни управление изплатихме енергийни компенсации за над 4 млрд. лева

Премиерът Кирил Петков отбеляза, че това е голяма стъпка.

Очакваните инвестиции е над 1 млрд. американски долара. Инвестиции в зелена енергия, в различни зелени проекти това е от огромна важност. Една от причините, която нашите партньори изтъкнаха, е, че те виждат България в една нова посока без корупция, в която правилата се зачитат, уточни Петков. 

Министърът на енергетиката Александър Николов коментира, че днешното подписване резултат от усилия на целия кабинет.

Дори да бъдем спекулативно упреквани, че се насочваме към даден партньор, не е така, той се насочи към нас. Привличане на инвеститор е трудно, когато на няколко километра от нас се води война обаче и въпреки това успяхме, това говори за начина на управление на държавата в момента, обясни Александър Николов.

Водещи новини

Още новини