Асен Василев: Прокуратурата продължава да се обяснява и да подава грешна информация

Кадър: БТВ
share

Развръзка още няма, прокуратурата продължава да се обяснява и да подава грешна информация, това коментира в предаването "120 минути" по БТВ вицепремиерът Асен Василев по повод арестите на Бойко Борисов и знакови лица на ГЕРБ. 

"Последната ме изуми – днес казаха, че не може по видеоконферентна връзка да разпитат свидетели в чужбина, явно не си познават наказателно–процесуалния кодекс", отбеляза Василев. 

Рашков: Прокуратурата бди много внимателно над интересите на бившите управляващи

"Целта на всяко едно разследване е да хване престъпниците, да установи вината и да ги вкара в затвора. Първата крачка е да се съберат сведения за престъпление, с тях се отива в прокуратурата и от там нататък тя трябва да направи преценка дали са достатъчни или недостатъчни, за да започне разследване или досъдебно производство", добави той. 

Прокуратурата каза, че сведенията не са достатъчни за обвинение, не е казала дали са достатъчни за досъдебно производство, допълни вицепремиерът. 

Прокуратурата каза, че сведенията не са достатъчни за обвинение, не е казала дали са достатъчни за досъдебно производство, допълни вицепремиерът

По думите му управляващата коалиция е абсолютно стабилна - няма проблеми, няма разногласия.

"Видяхте минахме през смяна на министър, пак нямаше проблеми. Така че аз не очаквам някакви сътресения", заяви той. 

В края на интервюто Асен Василев заяви, че личното му мнение е, че трябва да изпратим боеприпаси на Украйна.

Водещи новини

Още новини