Даниел Митов за правителството: Няма как да говорим на глухи хора

Кадър: БНТ
share

Партията е обединена и е ясно, че има пълен консенсус какво е лидерството и как трябва да се върви напред. Ние поехме курс към предсрочни избори, ще сме правителство в сянка и ще сме безкомпромисна опозиция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Очевидно е, че в сегашната ситуацията, в която срещу партията се води война, има нужда от силно лидерство и обединение около генерала“, подчерта той.

„Ние винаги сме се опитвали да помагаме на правителствата (служебните и настоящото) с конструктивни и ясни съвети. Когато още през лятото им предложихме да се ребалансира енергийния микс, те не ни послушаха. Целият бизнес сега плаща много по-високи сметки от компенсацията от държавата – това е реалността“, посочи Митов и показа фактура за ток на ресторант на стойност близо 14 000, чийто собственик е получил компенсация от държавата в размер на 118.84 лв“.

Премиерът скочи на Бойко Борисов: Защо за 90 дни трябва да оправяме всичките ви бакии?

„Управляващите, когато видят, че има проблем, казват, че има спекула. Най-големият спекулант в момента е държавата“, заяви той във връзка с обвиненията в организирани акции, които водели до хаос на пазара. „Те просто не могат да управляват“, заключи Даниел Митов.

„Имаме аргумент да критикуваме управляващите. Защо не компенсираха потребителите на ток през свръхпечалбите на АЕЦ „Козлодуй“? Нашата младежка организация се превърна в жертва на реалността. Управляващите са като котка на магистрала – когато видят светлини, започват да се оглеждат и не знаят накъде да тръгнат“, продължи зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него, ако са били взети мерки и бизнесът е бил компенсиран, цените са щели да са много по-спокойни.

Даниел Митов призова да не се обвинява ГЕРБ за провалите в управлението, защото партията не е на власт от една година. „За това време лошите управленски решения доведоха до тази ситуация в момента. Предложихме им да включат компенсации, защото в новия бюджет няма, те не включиха. Кризисен щаб за бежанците се създаде на10-12 ден. Не може да се разчита само на щабове и доброволци. Те нямаше да знаят и, че има война“, каза още той.

„Като загрижени за благоденствието на българските граждани не можем да не обръщаме внимание на лошите управленски решения и да не предлагаме алтернатива. Затова ще използваме всички демократични инструменти, за да показваме грешките им. Казването на истината не е всяване на паника. Това е показване на некомпетентността на това правителство. Няма как оттук нататък да продължаваме да говорим на глухи хора“, обясни Митов.

Водещи новини

Още новини