Атанасова: Препотвърдихме позицията на България спрямо РС Македония

Novini.bg
share

Участниците в КСНС имат консенсус по всички въпроси, свързани с позицията на България по присъединяване на РС Македония в ЕС. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след края на КСНС при президента по темата с РС Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

,,Оцениха приноса и на 44-ото НС, приноса на правителство на "Борисов" 3 по отношение на асоциирането на РС Македония, както и всички стъпки, които са извървени, за да се стигне до настоящия момент'', посочи още тя.

Президентът след заседанието на КСНС: Р. Северна Македония не направи необходимото

Тя отказа да коментира какво се е случило на съвета, тъй като той продължи изненадващо дълго. Посочи само, че е имало доклади от Министерството на външните работи и всяка парламентарна група изразила своята позиция по темата.

Важното е, че защитаваме не само националния си интерес, но и интереса на хората с българско самосъзнание , които живеят в РС Македония. Препотвърдихме позициите, които България е отстоявала, добави Атанасова и поясни, че не би било коректно да коментира какво се е случило на проточилия се Консултативен съвет по национална сигурност.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

Водещи новини

Още новини