Минеков отиде лично да "изчегърта" ГЕРБ от централата им в НДК

Булфото
share

Министърът на културата проф. Велислав Минеков спази заканата си и в 11.00 ч посети административната сграда на Националния дворец на културата, където връчи на представителите на ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията.

Припомняме, че само преди дни Минеков отне и редакцията на вестник "Труд" заради неплатени наеми, което предизвика скандал и разнопосочни мнения.

Минеков връчва днес писмо за освобождаване на двата етажа на НДК от ГЕРБ

Имам писмо, с което им предлагам да се изместят от тези два етажа. На партия ГЕРБ ще им намерим достойно място, помолил съм областния управител да търси такова, така че ще се случи, коментира пред журналисти служебният министър на културата при пристигането си пред административната сграда.

Желязков: Минеков няма никакви основания да отнеме централата на ГЕРБ в НДК

Минеков потвърди, че молбата му няма правно основание, но ако не стане по този начин, ще действа по законов ред с решение на Министерски съвет.

Няма правно основание, това е една молба. Давам им кратък срок да напуснат. Това е молба, ако не стане по този начин, ще пробваме по законов ред. Целта е да може НДК да се възстанови, тъй като загубите са огромни. За съжаление ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобен и да не плаща наем, добави той.

Минеков категоричен: ГЕРБ се изнася от НДК! Вече съм им намерил място

,,Налага се да се разбере, че това е нужно и необходимо, да се знае какво се е случило, защото този абордаж на двата етажа е наистина циничен'', завърши Велислав Минеков.

Водещи новини

Още новини