Борисов предупреди Рашков, че ще заведе дело за клевета

Bulphoto
share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути от действията на ЦИК, касаещи пробното гласуване. На екран ще се показват партии и коалиции само до 21-ви номер. а ГЕРБ фигурира под 32-ри номер. Така по думите на Борисов избирателите на неговата партия не могат да бъдат правилно обучени. Бившият премиер обяви, че държавата е в хаос. Това стана на пореден брифинг в централата на партията. 

"И скочиха срещу броенето на квитанциите. Пипат софтуерът", каза той.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да коментира изказване на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков за изказването "банката на Борисов".

Борисов: Днес имаме 145 починали - повече жертви, отколкото на война! А те си правят масовки

"Рашков, ако днес не кажеш името на банката, на която аз съм собственик! Незабавно или утре завеждам дело за клевета", предупреди той. 

"Когато Радев е притиснат, пуска Бойко Рашков. В момента те са много притеснени. виждат, че не им се случват нещата и трябва да направят манипулация на изборите", смята още Борисов.

По думите му страхът е породен от това, че всички социологически агенции дават предимство на ГЕРБ.

Борисов не се съгласява и с твърденията, че народът е ограбван от строежа на магистрали, както по-рано днес коментира Рашков. Вместо това той изброи някои от успешните пътни проекти, изградени по времето на правителствата на ГЕРБ. 

"Това просто е една поръчка на Радев, защото губят", продължи да настоява бившият премиер. 

Лидерът на ГЕРБ отбеляза като лъжа и обявеното от Министерския съвет спад на регулираната цена на природния газ.

Тома Биков взе също думата, за да коментира "сложното когнитивно състояние" на служебния министър на вътрешните работи. 

"Злоупотребата, която г-н Радев прави с този човек и вместо той да получи грижа, да бъде ползван предизборно, е крайно неморално", каза той.

А какво по-рано обяви самият Рашков - вижте в това видео:

Водещи новини

Още новини