Вежди Рашидов осъди Велислав Минеков за клевета и на втора инстанция

  • 29 юни 2023 19:11

  • 1012
  • 0
Вежди Рашидов осъди Велислав Минеков за клевета и на втора инстанция
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

Депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко осъди и на втора инстанция Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си за обидни и клеветнически твърдения, които Минеков отправяше в публикации и изказвания срещу него.

На 27 юни Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд от 31 март миналата година. Така и на втора инстанция бе потвърдено, че изявленията на Минеков, направени в 16 публикации, са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов.

Системните клеветнически и обидни твърдения на Минеков са абсолютно безпочвени и засягат по недопустим начин доброто име, авторитета, творческата кариера и таланта на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Да накърниш достойнството на един човек не е свобода на словото, клеветата и обидата не са свобода на словото, а издават тежки комплекси, коментираха юристи.

„Отровното трио“ осъди Цвета Караянчева

Неспиращата фиксация на Минеков върху доказания голям български художник и семейството му продължава с години. Това принуди Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко да заведе срещу него и второ дело за клевета и обида, пише 24 часа.

Защитник на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е авторитетната адвокатска кантора на Менко Менков.

През октомври 2022 г. Рашидов обяви, че ще съди Минеков и за думата "мултак". 

Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си беше осъден на първа инстанция през април 2022 г. за обида и клевета срещу Рашидов. Софийският градски съд постанови, че тези изявления на Минеков, направени в 16 публикации, са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Затова Минеков трябва да плати 19 200 лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини