Христо Иванов пак поиска оставката на Гешев, обърна се към Пеевски: Излез и говори!

БНТ
share

Някои се борят срещу промяната, други я подменят. Промяната трябва да има цел. Целта е до 5-7 години страната ни да е най-доброто място за живеене на Балканите. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Трябва да се стремим не само за високо БВП, но и за човешкия капитал - здравеопазване и образование", коментира още той. 

"Призовавам отново ВСС да задвижат процедура по отстраняване на Иван Гешев, или да си подадат оставката", апелира Иванов. 

"Затова ще водя листата във Велико Търново - заставам срещу Делян Пеевски, разкри съпредседателят на ДБ и се обърна към бившия депутат от ДПС: Излез и говори! Но с отговор на въпроси. Ще модернизираме страната или вие ще правите рестарт на държавността с корупционен модел.

"По казуса с гражданството на Кирил Петков и с уседналостта на Мария Касимова-Моасе чакаме компетентните институции да се произнесат", съобщи Христо Иванов. 

"В Стара Загора не приеха документите ни защото са с електронен подпис. 21 век в 21 година, когато светът върви напред, ние нямаме такава дигитална комуникация", допълни бившият депутат. 

ДБ обжалва отказа за регистрация на листата в Стара Загора

"В 25 МИР отстъпих мястото си на Елисавета Белобрадова, по известна като Летящата Козила Ерато, част от гражданската квота - това е бъдещето", каза още той. 

"Не сме искали парчета от баницата, а качествени и доказани кандидатури. ДБ няма да участва в нечестни коалиции. Коалиционно споразумение с "Подължаваме промяната" и ИБГНИ може да има след изборите", завърши Христо Иванов. 

Водещи новини

Още новини