От ГЕРБ поискаха конкретни ангажименти кога и какво ще се направи със заседналия кораб

bulphoto (архив)
share

От партия ГЕРБ поискаха конкретни ангажименти кога и какво ще се направи за справяне с критичната ситуация около заседналия кораб.

Представители на партията посетиха Яйлата, за да се срещнат с отговорниците по акциите, свързани с претоварването и изтеглянето на плавателния съд. Те изразиха и своята критика към разследващите органи, които и до този момент не са разпитали екипажа и не са взели корабната документация. На документи много хора носят отговорност за ситуацията с кораба "Вера Су", но на практика виждаме, че корабът започва да потъва, заяви Областният координатор на ГЕРБ Деница Сачева.

Европейската агенция за морска безопасност провери за замърсяване около „Вера Су”

"Искаме срокове, графици, така че сме тук, за да се срещнем с хората, които отговарят за акцията на място и да проверим какво се случва", заяви Сачева.

Досега вече трябваше да е поискана помощ от европейските ни партньори, категоричен е евродепутатът Емил Радев.

"Зададох спешен въпрос към ЕК дали е задействан планът за защита от българското правителство. В един момент товарът беше опасен, в момента товарът е безопасен", изтъкна Радев.

Бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева настоя за пълна прозрачност на анализите и резултатите от пробонабирането на водата, както и в Кризисния щаб да бъдат включени експерти от научните звена на БАН.

Водещи новини

Още новини