Румен Радев връчи Почетния знак на президента на Вера Кирова и Иван Тенев

Пресцентър Президентство
share

Постиженията на българските творци смело могат да бъдат наречени духовна мисия и значим принос към съвременното ни духовно развитие. Това каза президентът Румен Радев на церемония на "Дондуков" 2, на която връчи Почетния знак на държавния глава на известната балерина Вера Кирова и на журналиста и текстописец Иван Тенев.

Президентът посочи в словото си, че двамата наградени творци са имена-легенди в своите професионални сфери. Те са доайени в онези културни и обществени области, които задават висота на националното ни самосъзнание и самочувствие, дават нови хоризонти за изява на свободния творчески дух, каза Румен Радев. Той отбеляза, че макар и в различни професионални области и с различни изразни средства, в продължение на десетилетия Вера Кирова и Иван Тенев владееха сцената и сърцата на публиката, вложиха огромна енергия за изграждане на проспериращ културен облик на страната.

Творческият си успех постигаха с дарбата да създават красота с танц и слово, а високият си авторитет защитиха с умението да възпитават усет към естетиката и уважение към свободния дух на изкуството, каза още президентът за наградените.

Радев: Напредъкът ни като общество зависи от начина, по който опазваме природните богатства на България

Водещи новини

Още новини