Деница Сачева: Президентът насажда разделение, но коалиционната култура трябва да се завърне

Кадър: БНТ
share

Ако ви се струва, че в момента е зле, отговорността не е наша. Румен Радев е виновен за това, че има разделение в обществото и че се стигна до тук. Това заяви бившият социален министър и депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Имаме два пропилени мандата. Още половин милиард ще заминат в новите избори“, подчерта тя.

„От ГЕРБ имахме ясна позиция по отношение на актуализацията на бюджета. Служебното правителство имаше много ясни и ограничени правомощия. Не беше нужно да се прави актуализация на бюджета, а да се приемат антикризисни мерки“, подчерта Сачева.

НА ЖИВО: НС се зае и с актуализацията на държавния бюджет, депутатите удължиха заседанието до 22 ч.

„Ние настояваме да се дава още, когато става дума за пенсионерите. По тази причина ние сме дали над един милиард лева в добавки от март месец. Раздаването на пари от служебното правителство, обаче ни кара да се запитаме как стратегическите решения, които взимаме днес ще се отразят на бъдещия бюджет?“, обясни бившият социален министър.

„Не търсим дивиденти от хаоса. Не се държим за сламка, а се опитваме да бъдем конструктивни. Имаме достатъчно избиратели, за които трябва да работим. Искаме да докажем, че сме достатъчно компетентни и можещи, за да изведем страната от кризата“, увери Деница Сачева.

„В момента никой не иска да бъде с никой. Президентът е този, който непрекъснато насаждаше разделение. Това, че ние днес не можем да си говорим помежду си е проблем. Коалиционната култура трябва да се завърне“, подчерта тя.

„Имаме различни варианти за кандиат-президент. Първо трябва да видим какъв формат ще са изборите, за да решим дали той да бъде надпартиен или не“, посочи Сачева.

„Не мисля, че това, което се роди в парламента е това, което устройва българските граждани. Трябва да сме постоянни в отстояването на нашите ценности“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини