Филип Станев: Ако има проект на Кирил Петков и Асен Василев, тежестта на Христо Иванов рязко ще намалее

Novini.bg
share

Това е тяхно право. Няма нищо по хубаво от това избирателят да избира от различни политически субекти, каза зам.-председателят на "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията Тошко Йорданов в отговор на въпрос как гледат от партията на евентуалното създаване на политически проект, начело на който да са служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, предаде репортер на Novini.bg.

Това е смисълът на демокрацията. Ако хората смятат, че има нужда от такъв проект, те ще го подкрепят. Ако смятат, че няма нужда от такъв проект, има хиляди партии и партийки, които просто съществуват. Така че няма никакъв проблем в това, тяхно право е, заяви Йорданов.

Понеже в медиите има много сравнения в медиите с г-н Кирил Петков, че приличал на Джон Траволта, имаше един филм с Джон Траволта "Лице назаем". Напълно е възможно, ако се появи такъв нов политически субект, да се окаже, че ще вземе едно лице назаем от г-н Христо Иванов и може да се окаже, че политическата дясна, интелектуална тежест на г-н Христо Иванов рязко ще намалее, посочи зам.-председателят на ПГ на "Има такъв народ" Филип Станев.

Всеки един политически проект се бори за гласовете на всички български граждани и няма да взема гласове от някоя партия, а ще вземе гласове от там, откъдето привлече. Гласоподавателят един път може да гласува за една партия, друг път за друга партия – това е негово право. Няма никакъв проблем, ако се появи такъв политически субект. Гласоподавателите ще изберат дали да гласуват за него, дори и преди това да са гласували за някой друг. Всяка една партия трябва да се бори за гласовете на хората, коментира Тошко Йорданов.

Попитан как смята, че ще се отрази евентуално влизане на този проект в следващото Народно събрание, Йорданов каза: "Нищо не мога да смятам, защото не съм врачка. Нека да се случи, нека да видим какви гласове ще събере и след изборите, ако те участват на следващите избори, приемаме реалностите такива каквито са и се надявам в следващия парламент да има повече разум и да има кабинет".

Политолог: Проектът на Кирил Петков и Асен Василев очевидно е в напреднала фаза

 

Водещи новини

Още новини