Румен Радев: Непреклонният български дух стои по-високо от всякакви партии и политици

Президентство
share

Независимо, че са на кръстопът на различни култури, религии и цивилизации, хората в легендарната Родопа планина и днес продължават да съжителстват в дух на взаимно уважение и разбирателство и това е най-ценното. Това заяви президентът Румен Радев в приветствие към жителите и гостите на село Чепинци, където откри празника под надслов: „Минало, настояще и бъдеще“. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тук от векове кипи живот, възникват култури, утвърждават се традиции, пишат се страници от историята на света, посочи президентът и допълни, че не е случаен и един от символите на селото - чешмата-паметник „Гълъб“, която напомня за мъдростта на предците ни, за тяхната толерантност и за завета им, че най-голямата ценност са мирът и разбирателството.

Румен Радев: Народът е съдникът в политиката и трябва да покаже в каква посока ще се развие страната ни

Има нещо, което стои много по-високо от всякакви партии и политици и това е здравият български корен, силният непреклонен български дух, който именно тук, в своята крепост, е просъществувал през вековете, заяви още президентът в словото си и посочи, че този дух и днес ни дава сила и ни сплотява като народ.

Президентът поздрави жителите и местното ръководство за образователните постижения на Чепинци, за които през последните години цяла България е научила. Ние трябва да работим заедно, така че нашите деца да развиват своя талант тук и да остават в България, за да просперира нашата прекрасна родина, заяви още президентът Румен Радев.

Водещи новини

Още новини