Започна заседанието на КСНС при президента

Булфото (архив)
share

Започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), свикано от президента Румен Радев.

Тема на днешния КСНС е „Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID–19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция“. 

Румен Радев свиква КСНС

В заседанието участват председателите на парламентарните групи  на всички парламентарни формации - Тошко Йорданов на "Има такъв народ", Десислава Атанасова на ГЕРБ - СДС, Корнелия Нинова на БСП, Христо Иванов на "Демократична България", Мустафа Карадайъ на ДПС и Мая Манолова на "Изправи се БГ! Ние идваме!", председателят на парламента Ива Митева, премиерът Стефан Янев и министри от служебния кабинет, както и шефовете на службите. 

Кацаров предупреди за второ ниво на опасност заради новата вълна на COVID-19

Консултативният съвет за национална сигурност се оглавява от президента на Република България. Членове на съвета са председателят на Народното събрание; министър-председателят; министърът на отбраната; министърът на вътрешните работи; министърът на външните работи; министърът на финансите; председателят на Държавна агенция "Национална сигурност"; началникът на отбраната; председателят на Държавна агенция "Разузнаване"; секретарят на Съвета по сигурността; по един представител от всяка парламентарна група.

Според закона Консултативният съвет за национална сигурност обсъжда въпроси, свързани с външната и вътрешната политика на страната във връзка с националната сигурност; гарантирането на гражданския мир, обществения ред, правата и интересите на българските граждани; действията по пресичане или предотвратяване на възникнала опасност за националната сигурност.

 

Водещи новини

Още новини