И ДБ още не са решили за кабинета на ИТН, било рано

Novini.bg
share

Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинет на "Има такъв народ" (ИТН). Това каза депутатът от Демократична България (ДБ) Владислав Панев след края  на срещата с партията, която получи проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

Разговорите между ИТН и ДБ също бяха кратки, както тези с "Изправи се БГ! Ние идваме!". Бил е представен само съставът на проектокабинета. На срещата направи впечатление, че отсъстваще председателя на ПГ на ДБ Христо Иванов. 

Пред медиите Панев обясни, че информацията от срещата с ИТН ще бъде предоставена на цялата ПГ на ДБ и след това ще се вземе общо решение дали ще се даде подкрепа за бъдещото управление.  Панев определи шансовете за успех на кабинета като "не повече от 50%".

"Доколкото виждам в медиите имената на министрите са изтекли... Не съм ги сравнявал. Тепърва ще обсъдим подкрепата или не. Да, Петър Илиев е предложен за министър", коментира още депутатът. 

"Нямам идея кой е адвокатът на Божков", каза той в отговор на журналистически въпрос за Радостин Василев. 

Вижте състава на кабинета на партията на Слави Трифонов!

"Поискахме от ИТН да представят управленска програма. Потвърдиха, че имат такава изготвена програма, от която са изнесени само основните приоритеи, но ще изложат цялата версия. За споразумение не сме говорили. Все пак говорим за правителство на малцинството, което те предлагат", поясни на свой ред Цецка Бачкова.

Още по темата - чуйте и във видеото: 

Водещи новини

Още новини