Слави Трифонов с поредна атака срещу Христо Иванов и ДБ: Искат постове! Асен Василев няма да е министър

share

Повече от 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Сега се наслаждавам на възможността без да присъствам толкова много в публичното пространство. Върша си работата без да се показвам в публичното пространство, защото за мен е много неприятно да ходя по студия, да давам интервюта и тн. Не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение, че не се показвам всеки ден.

Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който отговаряше на актуални въпроси на своя приближен Тошко Йорданов.

Христо Иванов сравни маниера на действие на Слави с този на Борисов

"Не е въпрос на слабост изтеглянето на Николай Василев. Той е един изключителен човек със сериозен опит. Той е много кадърен и свестен човек. С него имаме много близки точки. Когато го обявихме в публичното пространство, настана нещо много странно за мен. Някои хора, визирам Христо Иванов и "Демократична България", обявиха, че щом Николай Василев е в правителството това означава, че правителството е на ДПС. По-същия начин можем да кажем, че щом Христо Иванов е бил в правителство на Бойко Борисов значи е от ГЕРБ. Аз знам какво искат от ДБ - те искат постове, въпреки че твърдят обратното. Реално те искат постове. Сега твърдят, че Пламен Николов нямал опит, а преди, че Николай Василев бил с много опит и старо лице. Ако искат, да подкрепят правителството. Христо Иванов си слага по-голяма тежест от тази, която му е отредил суверена. Превръщаме ги в по-важни, отколкото са. Всеки ще си носи отговорността след време", категоричен бе Слави.

"Аз не чувам общите мотиви, които имаме с ДБ. Чувам само глупости. Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков? Излязоха. Те уж не искаха да редят кабинет и изведнъж излиза Христо Иванов и чете декларация в парламента и предлага тези за министри. Какъв си ти, че да предлагаш? Като какъв предлагаш? Четвърта сила сила си. Отиваш на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Аз му се обадих и му казах да ми звънне, ако има някакви идеи. Преди да прочете тази декларация не ми се обади. Как така ще предлагаш? В момента за съжаление всички са срещу всички. Ние не сме симпатични на никого. На първо място всеки трябва да е отговорен пред суверена и едва тогава да са политически партии. Ние ще предложим правителство и те могат да го подкрепят или да не го подкрепят. Това си е тяхно решение", повтори лидерът на ИТН.

ИТН оттегли кандидатурата на Петър Илиев за премиер

"Всичко за Петър Илиев бяха слухове. Реалността е нещо друго. Твърденията за Петър Илиев са пълни глупости. Ние правим това, което смятаме за най-добро. Никой не може да ни повлияе освен хората. Нито медии, нито Христо Иванов може да ни повлияят за дадено решение. Кога го направиха Петър Илиев премиер, кога го оттеглих. Някой да даде доказателство, че съм издигнал Петър Илиев за премиер. Всичко останало е слухове, които слушаме 30 години", каза още Слави Трифонов.

Асен Василев: "Крадец" е много тежка дума, г-н Йорданов трябва да се извини

"Аз продължавам да не се смятам за политик и не водя политически разговори. Това е причината никой да не може да му извива ръцете. Нови избори не са проблем. Това е най-нормалният демократичен подход. Виждаме, че не можем да се разберем. Ние сме първи на изборите и идва някой и ни казва - Асен Василев трябва да е министър на финансите. Чакай, как така? Идва и той и казва - аз ще съм министър на финансите. Не, няма да си, защото си ми много ляв и около теб има съмнителни факти. Как така ще ни казва някой този ще е министър? Кой е умен и красив? Това е субективно. Цялата тази гнус все още не ме демотивира. Даже ме мотивира. Няма спирка", завърши Слави Трифонов.

Водещи новини

Още новини