Нинова обяви кога ще стане ясно подкрепя ли БСП правителството на "Има такъв народ"

Фейсбук
share

Преговорите, които водихме с "Има такъв народ", приключиха вчера. Удовлетворени сме от тези преговори, постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритетите. Продължаваме със следващите стъпки. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова, предаде репортер на Novini.bg.

Ще изчакаме днес обявяването на премиера, на състав на Министерски съвет и ще вземем окончателното си решение, след като ги чуем и свикаме Националния съвет да се произнесе, заяви Нинова.

Попитана знае ли имена на номинирани за премиер и министри, тя каза: "Не, не са ни казвани никакви имена".

В отговор на въпрос вярно ли, че спряганият за премиер на "Има такъв народ" Петър Илиев е бил ююридически консултант на БСП, лидерът на БСП посочи: "Петър Илиев е бил консултант на ПГ на БСП по няколко жалби до Конституционния съд".

Попитана какви имена на министри БСП не би приела, Нинова заяви: "Нека да не гадаем. Изчакваме имената и тогава".

Тя коментира и при какъв сценарий левицата не би подкрепила кабинета на "Има такъв народ": "Ще отговорим, като видим състава. По политиките имаме високо съвпадение. Когато видим състава на правителството, ще се произнесем".

Петър Илиев, почетният консул на Барбадос и консултант на БСП е изборът на ИТН за премиер на България

Корнелия Нинова обяви и "червените линии", от които БСП няма да отстъпи: "Неолибералната полиитка за приватизация на банки и концесии на пътища, влизането на Северна Македония в Европейския съюз в противовес с българския национален интерес и Истанбулската конвенция. По време на разговорите с "Има такъв народ" се видя, че те са съгласни това да остане така, както ние го предлагаме, а именно да не се приватизира ББР, да не се дават пътищата на концесии, влизането на Северна Македония в Европейския съюз да бъде след зачитане на българския национален интерес и да не се подкрепя Истанбулската конвенция и джендър идеологията. Така че имаме съвпадения по "червените линии".

Бихме искали да има споразумение с "Има такъв народ", което да гарантира, че това, за което сме се договирили, ще се свърши. Оставаме отворени под каква форма да бъде, каза още Корнелия Нинова.

 

 

Водещи новини

Още новини