Тошко Йорданов: Този парламент е по-близко до реалността от миналия

Булфото
share

Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния, по-близко е до реалността. Самият факт, че тук присъства Министерският съвет означава, че не се срамуват да застанат пред нас. Всички знаем резулатите от изборите, знаем и какво ще направим като политическа сила. Когато президентът Радев даде мандат, ще предложим кабинет и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов при официалното откриване на новото 46-о Народно събрание.

,,По отношение на разговорите не мисля, че имаме основни различия с повечето партии нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, нито по темата за унизителните пенсии на нашите майки и бащи'', допълни Йорданов.

Ива Митева от ИТН очаква този парламент да бъде "още по-особен"

В следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата са верни, би трябвало да има правителство, което да довърши работата на служебния кабинет. Ако няма, вероятността за нови избори е голяма. Тази отговорност е наша, на по-голямата част от депутатите тук. Така че след около две седмици ще стане ясно дали можем да работим заедно за нещата, които сме декларирали, че искаме да направим, или ще ходим на избори, в което няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, завърши Тошко Йорданов от ИТН.

Водещи новини

Още новини