ИТН: Новият кабинет ще го представим, когато му дойде времето! Ако не бъде подкрепен от ДБ и ИСМВ, отиваме на нови избори

  • 16 юли 2021 13:35

  • 15135
  • 75
© Булфото

Всички помним как Бойко Борисов юркаше парламентарната група на ГЕРБ и ги караше да правят каквото му хрумне. При нас Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в си носи отговорността. За нас Министерски съвет трябва да се избере в Народното събрание и това ще се случи. Трябва да върнем нормалната практика нещата да се решават в парламента, а не еднолично

Това каза на брифинг зам.-председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., който разкри предстоящите ходове на спечелилата изборите партия, след като вчера стана ясно, че кандидатурата на Николай Василев за премиер е оттеглена. 

Слави Трифонов: За мен най-важно е да се "изчегърта" моделът ГЕРБ! Оттеглям кандидатурата на Николай Василев

"Трябва да се сложи край на лидерството, на месията, на човека, който ще спаси и оправи България. Никъде не е записано в закон, че лидерът на партията спечелила изборите трябва да оглави кабинета", допълни го Филип Станев отговаряйки на въпрос защо Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не е предложен за премиер. 

Саня Армутлиева се отказва от номинацията за министър на културата

"Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е на работа в момента и това е причината да не е тук. Кабинетът ще ви го представим съвсем скоро, когато му дойде времето. В сряда, когато е първото заседание на парламента, ще разговаряме с останалите партии. Ние отново ще представим наш кабинет, който ако бъде подкрепен, ще влезе в длъжност. Ако не бъде подкрепен, най-вероятно отиваме на нови избори. Тук вече отговорността е у колегите от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", обяви Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

"Нямаше как да прокараме идеите си от референдума без да направим партия. Тази партия е направена от неволята. Ако можеше да прокараме идеите си без партия, нямаше да има ИТН", допълни зам.-председателят на партията. 

Радев свиква Народното събрание на 21 юли и обяви: Днес е българската политическа жътва

"Наша политическа отговорност е да представим кабинет и ще го направим. Но няма да влизаме в договорки за постове и кресла. В това може да бъдете сигурни. Няма как да правим задкулисни договорки", категоричен бе Филип Станев.  

Има ли Трифонов предварително договорена подкрепа?

"Много съм учуден от реакциите на "Демократична България". За тях явно сме по-големи врагове от Бойко Борисов. Напоследък не казват нищо за него, мълчат. С Мая Манолова сме се чули, но единственото, което сме се разбрали, е да проведем среща в сряда в парламента. Никога не е ставало въпрос за договорки. Кабинетът на Николай Василев не беше представен по Фейсбук. Националните телевизии също излъчваха. Само БНТ не пуснаха картина, защото явно не сме Бойко Борисов. Ако беше Бойко Борисов, щяха да го пуснат какво дърдори", отговори на журналистически въпроси Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

"Г-н Николай Василев се е срещал с нашия икономически екип много преди да го номинираме. Той е изключителен финансов експерт и ние ще се радваме да работим с него и занапред, ако той пожелае. Защо представихме кабинета по телевизията? Важното е какво се казва, а не къде. По този начин достигаме много бързо до хората и никой не може да ни упрекне за начина ни на комуникация с хората", обяви Йорданов. 

"Джипката падна в дерето. Няма я вече и на нейно място идва демокрация", коментира Филип Станев. 

Тошко Йорданов си сложи снимка на Христо Иванов и Борисов в Туитър

"В момента не преговаряме с никого. С другите две нови партии, с които би трябвало да гледаме в една посока, също не събираме 121 гласа. Ние решихме да обявим правителство на малцинството и поехме своята отговорност. В миналия парламент всички ни караха да направим кабинет и ни обещаваха безусловна подкрепа. Сега направихме това и започнаха критики. За мен не е нормално другите партии да одобряват министрите ни и да предявяват претенции. Те могат да одобряват програмата ни, а министрите изпълняват тази програма. Министрите са само изпълнители. Със служебните министри имахме сериозни разминавания по финансовата политика. Аз също присъствах на разговорите. Асен Василев обяви, че е твърдо за спиране на "мръсните пари" и за ръст на дефицита в бюджета. За първото спор няма, но за второто не сме съгласни. Предложихме на Асен Василев вицепремиерски пост или този на екологичен министър, по негово желание. Той отказа и другите двама служебни министри казаха, че си тръгват с него. Това е тяхно право. Няколко дни преди изборите се появи интервю на Слави Трфонов в "Льо Монд". Нека лидерът на "Демократична България" го прочете още веднъж внимателно и там ще види какво е мнението ни за настоящия главен прокурор. Смяната на Иван Гешев е дълъг процес. Който ви каже, че влиза в парламента и сменя Гешев, ще ви излъже. В момента това няма как да стане. В момента обаче може да се освободи прокуратурата от желязната хватка на Гешев", разкри Йорданов. 

"Монд" видя Слави болен и със "сиво-синкава кожа", Трифонов проговори за политиката и Гешев

"Искам да попитам ДБ кой им е по-голям враг - Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и ИТН или ГЕРБ и ДПС? Защо говореха, че представеното правителство е на ДПС? Затова написах, че умният човек трябва повече да мисли. Ако не получим подкрепа от ДБ и ИСМВ за нашия кабинет, после ще им дадем пълната свобода да се договарят с Карадайъ и Борисов. Ще разговаряме в сряда с колегите на ДБ и ИСМВ. Ще е ясно дали ще подкрепят кабинета ни. За нас е важна тяхната подкрепа. Ние не искаме по никакъв начин да правим кабинет с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Ако ДБ и ИСМВ не ни подкрепят, после ще имат възможност да се договарят с тези партии, ако мандатът отиде при тях. Отношенията ни с ДБ не са развалени. Ние не сме коалиционни партньори. Те също  не искат коалиция. Няма как да обсъждаме нашите министри. Аз мисля, че с тях гледаме в една посока. Ясно е, че имаме различия, но нямаме достатъчно гласове нито те, нито ние да налагаме самостоятелно решенията си. При тях имаше непремерени изказвания. Отново ще кажа, че няма как да обсъждаме нашите кандидатури, защото не сме в коалиция с ДБ. Те или трябва да ни подкрепят или после да обяснят защо отиваме на нови избори и даваме нов шанс на ГЕРБ. Имам усещането, че в служебното правителство има хора на ДПС. Това е мое мнение. Ако кабинетът ни мине, ще направим ревизия на всички дейности на предишното правителство", обяви Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Трифонов със забележка след интервюто си пред "Льо Монд": Или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел

"Ако нашият кабинет не мине, ще има връчване на още два мандата. Единият ще е за ГЕРБ и ние категорично няма да подкрепим техен кабинет. Ние ясно сме заявили, че с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да разговаряме. Нека да видим какво ще случи и тогава ще коментираме, защото сега влизаме в догадки. По никакъв начин не сме променили концепцията си за следващия премиер. Той трябва да бъде добър управленец, да може да менажира администрацията и разбира се да бъде професионалист. Ние ще бъдем приятелски настроени към медиите. В предишния парламент ние върнахме журналистите в зала и им позволихме да контактуват с депутатите. Предишните управляващи ги бяха завряли като стадо в една зала. Ние с Тошко не сме се помислили за най-големите политици, както го направи един пожарникар, не че е лошо да си пожарникар", каза Филип Станев. 

"Ние нямаме коалиционни партньори и няма как да правим консултации за състава на кабинета. Ще водим разговори с ДБ и ИСМВ за подкрепа на политика. Това ще се случи в парламента. Кабинетът ще го обявим където решим и както решим. Какво да ви кажа сега - ще го обявим в 6 часа на въртележката. Естествено, че ще има министерство на околната среда и водите. Просто в предишния кабинет се колебаехме кой точно да е министър. Саня Армутлиева сама е взела решението си да се откаже от предложения й пост. Нейно право. Искам да припомня, че през годините ние сме имали много търкания с нея - наши изпълнители са се съдили с нея. Това го казвам, за да отбележа, че ние не делим хората. За нас Саня Армутлиева е професионалист и щеше да свърши чудесна работа в министерството на културата. Изявлението на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в беше на запис. Разбира се, че беше записано след края на изборния ден. Да не мислите, че ще го запишем преди да свършат изборите. Ако не получим подкрепата на ДБ и ИСМВ, няма да предложим кабинет и ще върнем мандата. Иначе рискуваме да получим подкрепата на ГЕРБ и БСП. Корнелия Нинова ясно обяви, че БСП няма да ни подкрепи, защото има много разминавания в програмите ни. Това е причината да не споменаваме БСП", отговориха на журналистически въпроси Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. и Филип Станев. 

Филип Епитропов
15135 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар
Гост

2021.07.16 | 22:00

75
Абе тези двамата Тошко и Филип се държат толкова надменно и дори обиждат журналистите толкова ли не се намери некой да им каже че ЛЪХАТ НА ДЪЛБОКА ПРОВИНЦИЯ!!!

2021.07.16 | 20:28

74
Дори и с гласовете на ДБ и ИМВ пак не им стигат гласове - 65+34+13=112
Март1234

2021.07.16 | 19:45

73
А това е са възмутени площадните протестиращи си е техен проблем те и без това си гласуват за хр Иванов. Аре фъкайте се с коментарчета и статийки не мина преди изборите няма и сега да мине.
Март1234

2021.07.16 | 19:44

72
Чувате ли се бе миризливци Слави губил подкрепа. Ми не губи печели.
kaka

2021.07.16 | 17:28

71
da beche govoril predi nominaziata.Sega i 5 ma kosmonavti ga ispratich v kosmosa se e taia......
Чудя се

2021.07.16 | 16:27

70
Ицето дали ще подкрепи
иван

2021.07.16 | 15:26

54
ГРОБАРИ ВАШЕТО КРАДЕНЕ СВЪРШИ.ДОИДЕ ВРЕМЕ ЗА ПЛАЩАНЕ.ВИЕ ВЛАСТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИТЕ. ЗАТОВА МЪЛЧЕТЕ ИС И ВИЖТЕ КОРУМПИРАНИТЕ ГЕРБЕРСКИ КАДРИ.СТИГАТЕ ЗЛОСТОРНИЧИЛИ.ИСТАКАНИ СТЕ ОТ ЗАВИС И ЗЛОБА. ОСТАВЕТЕ НОВОТО ДА ДОИДЕ КАКТО МУ Е РЕДА..
БОЙКО

2021.07.16 | 16:26

69
Яж ми уя
Veselin

2021.07.16 | 16:25

67
Какво пушиш бе?
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.07.16 | 15:49

60
бегай да се лекуваш, болшевик нагъл. злобата и зависта са при тия, които искат да чегъртат 25 %-ва партия! Сиктир психопат гнусен!
Човек от народа

2021.07.16 | 16:25

68
Тоя бухал през цялата им тъпа пресконференция си вадеше кал от ушите
Бойко

2021.07.16 | 16:24

66
Повече избори няма да спечелите.Тея дето ви подкрепиха сега рият калта от домовете си.Нямат време да се редят на опашки
Гласофобия - страх от публика

2021.07.16 | 15:54

62
Славито е болен и трябва да се лекува.
Кума Лиса

2021.07.16 | 16:22

65
Като искате нови избори си извадете парите за тях от касичката на чалгаджиите и от милиончетата на Славчо за да не харчите парите на пенсионерите и социално слабите. И стига с тези избори не разбрахте ли, че няма да имате 121 представители а може следващия път да паднете на около 30 бр. Защото славчо е бетер Бойко, като че ли един ги е учил на простотии.

Добави коментар

Водещи новини