Продължава срещата на върха на инициативата „Три морета“

Прессекретариата на президентството
share

Шестата среща на върха на инициативата "Три морета" ще бъде открита от президента Румен Радев, който е домакин на форума в София.

Президентският панел на срещата, който ще започне в 9.35 часа, е на тема "Инициативата "Три морета": Път към по-силна, обединена и конкурентоспособна Европа". По-късно ще се състоят пресконференция и церемония по предаването на флага на инициативата на следващата държава домакин на форума. Ще бъде валидирана пощенска марка по случай българското домакинство на "Три морета".

Президентът на Естония за "Три морета": Инициативата вече дава конкретни резултати

Вчера беше открит и бизнес форумът, който се провежда в рамките на инициативата "Три морета".

"Три морета" обединява дванадесет държави-членки на Европейския съюз - България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Румъния.

Полският президент: Инициативата "Три морета" играе ключова роля за изграждането на бъдеща Европа

Инициативата има за цел да насърчава регионалното сътрудничеството за транспортна, дигитална и енергийна свързаност и постигането на устойчив икономически растеж, който да води към ускорено социално и икономическо сближаване в Европа. Партньори на инициативата са Съединените американски щати, Германия и Европейската комисия.

В тазгодишната среща на върха освен държавните глави участват и висши представители на изпълнителните власти на държави участнички в инициативата и представители на международни институции.

Водещи новини

Още новини