Стефан Янев притеснен: Предстоят трудни времена, партиите трябва да формират стабилно правителство

Novini.bg
share

Използвам случая в контекста на настоящите избори да се обърна към българските граждани и да ги призова да бъдат активни и да упражнят правото си на глас свободно, отговорно и осъзнато. Служебното правителство полага усилия да се гарантира прозрачността и автентичността на изборите. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на редовното заседание на Министерски съвет днес.

Той благодари на органите на МВР и другите институции, ангажирани с подготовката на изборите, с цел да предотвратят купения вот: „Тяхната работа вече дава резултати. Приоритет като служебно правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с нагласите на българските граждани“.

Целта е следващият парламент да бъде ефективен и да отразява електоралната тежест според служебния министър-председател: „Призовавам партиите да загърбят популизма и да бъдат национално отговорни. Опасявам се, че предстоят трудни времена. Бъдещето разположение на силите трябва да формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да е в състояние да провежда реформи“.

По думите му в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта – България да получи възможност да развива икономически потенциала си. Янев многократно се обърна към политическите партии: „Нека чуят гласа на хората и да го имплементират в подходящи политики през законодателната и изпълнителната власт. Само с общи усилия ще бъдем в състояние да развием икономически държавата“.

Ето какво решава Министерски съвет утре

Той подчерта, че изборите са фундаментът на демократичния процес: „Всички ние трябва да работим отговорно всеки в рамките на своята роля, за да имаме просперираща България с бъдеще“

Водещи новини

Още новини