Почина бившият посланик на САЩ у нас Джеймс Пардю

Булфото, архив
share

Бившият посланик на САЩ у нас Джеймс Пардю почина на 77 години. Той се е споминал на 2 юни, съобщи сайтът arkansasonline.com

Джеймс Пардю беше посланик на САЩ в България в периода 2002 - 2005 г.

Пардю, който живееше във Феърфакс, Вирджиния, е роден в Мемфис. Израснал е в Джоунсборо, където завършва гимназията Nettleto. Учи и в Държавния университет в Арканзас.

С 28 години е бил част от военното разузнаване. По времето на администрацията на Бил Клинтън Пардю е представител на САЩ за военна стабилизация на Балканите. Работилите с него казват, че той е имал големи познания за историческата и политическа ситуация на Балканите. 

САЩ ще бъдат инвеститор №1 у нас и през 2011 година?

По време на своя престой в София Пардю не пести критики за състоянието на страната ни. Той критикува корупционните практики.

В интервю за БТВ пред 2020 г. бившият посланик казва:

"Да се отказва виза в България или друга държава, заради корупция или свързаност с организирана престъпност, не е необичайно (...) Посланик Мустафа в посолството на САЩ ясно приема борбата с корупцията като важен собствен проект, има назначен нов съветник по юридическите въпроси, г-жа Ким, с опит в борбата с корупцията, и разбира се, неотдавна и много изненадващо, държавният секретар Майк Помпео обяви името на едно лице, съдия".

Водещи новини

Още новини