Бойко Борисов: Сбъднахме мечтите на СДС и ДСБ

share

Не ми е  безразлично къде отиват парите, които даваме за волейбола и затова се заех с темата. Имаме прекрасен отбор, прекрасна публика и не си заслужава всичко да развалим, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министър - председателят Бойко Борисов.

Премиерът изрази надежда днес волейболните ни национали да отидат да тренират, защото им предстои квалификация. Борисов добави, че се надява, всички национали и Радо Стойчев да преглътнат обидите и да отидат да се борят в името на страната. "Дано да заровят томахавките", допълни министър - председателят.

Относно драмата в дясно и решението на СДС да се откаже от коалиция с ДСБ, премиерът заяви, че това са две големи партии и не може да мислят за коалиция толкова рано. Борисов припомни, че и СДС, и  ДСБ имат претенции, че са най - добрите и при тях са най - големите експерти, а е станало така, че точно ГЕРБ е сбъднала всичките им мечти.

Относно това, че преди време е нарекъл Иван Костов гаргамел, Борисов припомни, че му се е извинил за тези си думи.

Премиерът заяви, че е страшно единствено участието на Мартин Димитров в едно шоу, в което е заявил, че подкрепя Меглена Кунева.

Борисов коментира и статия в днешния брой на в. "Преса" относно това как са се купували гласове за кметските избори в Сливен. Той информира, че му е обещан запис и документи относно тези разкрития. Борисов бе категоричен, че ако се окаже истина всичко, той ще сезира целия Европейски съюз и добави, че ще покаже записа на всички в Европа, за да видят какво прави лидера на ПЕС Сергей Станишев. Премиерът съобщи също, че ако в схемите е замесен и бившият кмет на града - Йордан Лечков, ГЕРБ ще се откажат и разграничат от него.

Относно напускането на Димитър Димитров от шефския пост в НСО, премиерът заяви, че те не са имали разговор. "Последно го видях на 6 май, здрависахме се, прегърнахме се", добави Борисов и поясни, че няма нищо общо с оставката му.

Борисов коментира и възможността от стачка на надзирателите в затворите. Той изрази надежда да не се стига до там, защото МВР са хванали много престъпници. Водещият на предаването обаче веднага припомни за случая с братя Галеви. Борисов обаче уточни, че не МВР е виновно за това, че братята не са задържани. "Нищо, сега никой не трябва да се ядосва, че те избягаха, защото щяха да ги дават как си излежават 5 - годишната присъда в общежитието до тях, а сега като ги хванем, и след 5 години да е, ще лежат в централния затвор", каза министър - председателят.

Премиерът информира, че много трудно върви процесът с намирането на инвеститор в ОЦК - Кърджали. Той съобщи, че правителството обмисля варианта да се намери работа на металурзите в други заводи и да ги карат до там с автобуси, вместо да стоят гладни и да не получават заплати.

Водещи новини

Още новини