Мартин Димитров: Има план за унищожаването на СДС

  • 16 май 2012 10:18

  • 1230
  • 0
Мартин Димитров: Има план за унищожаването на СДС
© Булфото

Виждам план за унищожаването на СДС и този план включваше създаване оттук-нататък на коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ. Подадох си оставката, защото не мога да вляза в такава безпринципна коалиция и да стоя и да казвам колко е хубаво.

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на СДС в оставка Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"Тези хора си представяха, че аз, въпреки всичко, ще остана председател на СДС в тази ситуация и ще легитимирам подобна безпринципна коалиция. НДСВ беше част от Тройната коалиция, спомнете си цялата ни опозиционна роля в този период. Стигна се до това решение, защото навсякъде, където СДС е с ГЕРБ, се гласува срещу Синята коалиция", каза той.

"Около Синята коалиция събрахме доста десни хора. Синята коалиция не се изчерпва по никакъв начин с Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Синята коалиция е на младите хора, защото пред тях е бъдещето. За първи път усещам, че СДС е пред риска да го няма, да не влезе в следващото Народно събрание и Синята коалиця да я няма и да не влезе в следващия парламент. Това за мен беше причина да си подам оставката. Никой не ми я е искал. Целият Национален съвет беше изненадан. Всички мислеха, че ще остана, за да водя СДС в тази трудна ситуация", допълни Димитров.

"Структурите, които нямат избрани съветници на последните избори, гласуваха "против" формата Синята коалиция и това показва, че има външна намеса в цялата работа. Този план няма да успее, няма да се предадем въпреки всички манипулации и ще намерим начин да преодолеем тази ситуация. ГЕРБ не се справиха с това, което обещаваха, и единствената им смислена конкуренция е Синята коалиция. След като ГЕРБ не успяха да разпаднат нашата парламентарна група, въпреки всички обещания и манипулации, които видях през последните години, успяха да пробият Националния съвет на СДС. Това е моята честна оценка и цяла България го видя. Разбрах, че следващата стъпка ще бъде - да предложат разпадането на парламентарната група в българския парламент, с цел да няма трибуна, да няма възможност да имаме участие в комисиите. Следващият ход е СДС и Синята коалиция за изчезнат от политическия живот. Още отсега казвам, че това няма да бъде допуснато – СДС и Синята коалиция да изчезнат от политическия живот. Ще направя всичко възможно - подобна идея да не се случи на никаква цена", каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"Доброто развитие е избор на адекватен, сериозен председател и моята задача ще бъде да опитам да убедя някой от хората в партията, въпреки всичко, което видяха, да се кандидатира за председател. Един Национален съвет от 100 души се манипулира. Манипулациите дойдоха от ГЕРБ основно, но 12 000 членове не могат да бъдат манипулирани така лесно и затова тези 12 000 членове два пъти са ме избирали директно за председател”,  заяви още лидерът на СДС в оставка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини