Янаки Стоилов: Има опасност да попаднем в конституционна инфлация

Булфото
share

Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация, предупреди служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов. И допълни, че много хаотични идеи за промени идват от хора, които не могат да се справят с текущото управление и Конституцията се превръща в универсално обяснение за неудачите, които изпитва обществото.

На форум под мотото "30 години Конституция" Стоилов заяви, че промените, касаещи съдебната власт, са нескончаем опит да повтаряме едно и също, което не дава резултат.

Със служебния кабинет президентът намига към различни политически субекти, смята политолог

По темата за хазарта Конституцията не е предвидила държавен монопол. Но такива дейности възникнаха, посочи още правосъдният министър.

Според изследване на Българския институт за правни инициативи, който е организатор на форума, 70 на сто от хората смятат, че няма нужда от нова Конституция. 30 на сто смятат, че има смисъл от свикване на ВНС и това би променило политическата ситуация. Един от всеки четирима няма мнение по темата. Но почти всички смятат, че тази тема се използва за говорене по политически цели.
 

Водещи новини

Още новини