Водещите новини! Слави връща мандата, Борисов го нарече страхливец

Булфото (архив)
share

Водещите новини от деня - 26 април.

Слави обяви какво ще прави след получаването на мандата и кой е кандидат за премиер от ИТН

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас. Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Това обяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Фейсбук.

Трифонов посочва, че партията му няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави стабилно правителство. "Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост", е коментирал лидерът на ИТН.

Трифонов допълва, че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор, е заявил Трифонов.

Слави обяви какво ще прави след получаването на мандата и кой е кандидат за премиер от ИТН

Борисов за Трифонов: Политически страхливец! Подиграва се!

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов заяви на среща, излъчена на живо във Фейсбук профила му, че според него партията, която управлява, трябва да си излъчва премиера. Господин Трифонов да отиде да си вземе мандата и да обясни какво ще прави, кои министри ще сложи и защо не може със 165 депутата да управлява, каза Борисов.

Той разсъждава за това какво ще се случи през следващите два месеца - до нови предсрочни избори, като напомни, че ще бъдат похарчени още 50 - 60 млн. лева, за да се търси "на някой абсолютно мнозинство".

ГЕРБ винаги е управлявала в коалиция, никога не сме били с абсолютно мнозинство. Да, след това те обвиняват, че за дадени теми търсиш мнозинство и от други партии, които са опозиционни, тогава излизаш, благодариш на тези партии, ясно и точно казваш за какво са те подкрепили, но носиш цялата отговорност, заяви Бойко Борисов на среща, излъчена във Фейсбук, с вицепремиера Томислав Дончев и експерти, подготвили Националния план за възстановяване и развитие.

Борисов за Трифонов: Политически страхливец! Подиграва се!

Номинираната от Слави за премиер Антоанета Стефанова: Дължа много на Васил Божков

"Дължа много на Васил Божков, който повярва в мен", това са думи на Антоанета Стефанова, която бе обявена от Слави Трифонов като предложение за премиер от ИТН.

Оказва се, че Стефанова само ще отиде да вземе мандата от Румен Радев и веднага ще го върне.

Думите ѝ изречени по адрес на Васил Божков са от времето, когато бизнесменът укриващ се в Дубай с 19 обвинения, успя да стане и шеф на шахмата у нас.

Освен, че организира балове в чест на Антоанета Стефанова, Божков е бил и неин основен спонсор години наред, а при една от победите ѝ дава като премия 10 хиляди долара.

Номинираната от Слави за премиер Антоанета Стефанова: Дължа много на Васил Божков

България ще ваксинира и с векторната "Янсен". Пускат "зелени коридори" и по Великден

"Зелени коридори" за поставяне на ваксини срещу COVID-19 ще има по празниците. 26 имунизационни пункта се очаква да работят. В София са четири - ВМА, Александровска, Пирогов и "Света Анна". Някои от тях ще са с работно време до обяд, но повечето са през целия ден. Това обяви пред медиите днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Хората ще могат да се ваксинират и с "АстраЗенека", и с "Пфайзер-Бионтех".

След решение на Европейската агенция по лекарствата и у нас ще се прилага ваксината на "Янсен" (Джонсън&Джонсън). Тя е еднодозова и ще бъде насочена и за работещите в сектор "туризъм", където има около 80 000 души. Желанието е да започне по-спокойно летният туристически сезон. 

В "зелените коридори" засега няма да се прилага ваксината на "Янсен". От коментара на Кунчев стана ясно, че се предвижда тази ваксина да се пренасочи и за ромското население, където "ще е по-трудно да се намерим хората евентуално за втора игла".

Кунчев обясни, че ще се следи състоянието на онези пациенти, които са склонни към образуване на тромби. Както е известно "Янсен" е също векторна ваксина, каквато е и "АстраЗенека", за която има случаи за тромбемболия.  "Няма ограничения в използването (на "Янсен", бел. ред.)", посочи Кунчев.

България ще ваксинира и с векторната "Янсен". Пускат "зелени коридори" и по Великден

Мария Бакалова не спечели "Оскар"

В Холивуд се проведе 93-ата церемония по раздаване на наградите "Оскар". Българката Мария Бакалова не успя да спечели престижната статуетка, но получи признание от сцената от Брад Пит, който връчваше наградата в нейната категория. Той оприличи Бакалова на Мерилин Монро и заяви, че ще бъде голяма звезда някой ден.

Бакалова беше номинирана за "Поддържаща женска роля" за участието си в "Борат 2", но призът отиде при корейската актриса Юн Ю-джун за филма "Минари".

Бакалова е първата българска актриса, номинирана в категорията "Най-добра поддържаща женска роля". Това само по себе си е огромен успех за актрисата.

Мария Бакалова не спечели "Оскар"

 

Водещи новини

Още новини