Мика Зайкова: На ГЕРБ им е поръчано да саботират парламента

Нова телевизия
share

Не за първи път говоря пред хора. Това, което бях там, просто съм си аз. Това каза в предаването "Неделята" по Нова телевизия депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова, която като най-възрастен народен представител откри първото заседание на навия парламент и с поведението си предизвика буря от одобрение в социалните мрежи.

Надявам се занапред в парламента да не играя същата роля и колегите да се съобразяват в коя сграда се намират. Моите колеги от ГЕРБ не са невъзпитани, просто такава им е поръката – да саботират работата на парламента. Няма как да е иначе - Борисов 10 години беше самодържец, не се съобразяваше с парламента, а изведнъж ти вземат кокала от устата, заяви Микова. 

Кой ви каза, че го избират (Бойко Борисов - б. ред.)? Да е жив и здрав проф. Константинов. Повече няма какво да кажа по този въпрос, добави тя.

В отговор на въпрос Мика Зайкова каза, че е избрала партията на Слави Трифонов, защото харесва младите и умни хора.

Мика Зайкова - новата любимка от новия парламент

Депутатката от "Има такъв народ" уточни, че е разгледала и трите варианта на плана за възстановяване и устойчивост. В първия вариант думата реформа въобще липсваше, а Европейският съюз много държи на завършените реформи. Ние нямаме нито една завършена реформа. Ние поканихме премиера да представи плана в парламента, премиерът не дойде. Ако планът не бъде представен до 29 април, България няма да получи нито един евроцент до края на годината. Това е страшно в условията на пандемията, подчерта Зайкова.

По думите ѝ в момента състоянието на фискалния резерв е плачевно, а управляващите "гребат до дъно" държавната хазна.

Водещи новини

Още новини