Парламентът създаде три комисии

  • 16 април 2021 18:25

  • 1266
  • 5
Парламентът създаде три комисии
© Булфото

Парламентът създаде Комисия по здравеопазването, Комисия по правни въпроси и Комисия по бюджет и финанси.

Александър Симидчиев /"Демократична България"/ оглави здравната комисия, адвокат Радостин Василев от "Има такъв народ" - правната, а макроикономистът Георги Ганев от "Демократична България" застана начело на бюджетната комисия, след драматично гласуване.

За председател на здравната комисия бяха предложени двама кандидати. "За" Александър Симидчиев, предложен от "Демократична България", гласуваха 139 депутати и един се въздържа. В подкрепа на чл. кор. проф. Григор Горчев, предложен от ГЕРБ-СДС, гласуваха 71 народни представители - 70 от ГЕРБ-СДС и един от "Изправи се! Мутри вън!", а останалите политически сили гласуваха "въздържал се".

Комисията по бюджет и финанси оглави макроикономистът Георги Ганев след прегласуване. Първото гласуване за председател на бюджетната комисия показа 107 депутати "за" и 34 въздържали се, което доведе до спор колко е кворумът за вземане на решения и дали има необходимото мнозинство в подкрепа на кандидатурата. Затова Атанас Атанасов от "Демократична България" поиска прегласуване, а Йордан Цонев от ДПС - поименна проверка преди прегласуването. Поименната проверка показа 208 депутати в залата, а за Георги Ганев втория път гласуваха 112 депутати и 104 се въздържаха.

Парламентът задължи Борисов да се яви пред депутатите

Всяка от трите ресорни комисии се състои от 17 народни представители /в т.ч. председателя/ - петима от ГЕРБ-СДС, четирима от "Изправи се!Мутри вън!", трима от "БСП за България", по двама от ДПС и "Демократична България" и един от "Изправи се! Мутри вън!".

По предложение на ГЕРБ-СДС не бяха избрани заместник-председатели на комисиите. От ГЕРБ-СДС аргументираха искането си с това, че комисиите са временни, защото предстои приемането на нов парламентарен правилник.

След създаването на комисиите председателят на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше закри днешното пленарно заседание и обяви следващо в сряда, 21 април, в 9.00 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1266 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.04.18 | 00:01

5
БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД баха победени за пореден път от комунистическата олигархия на БКП-БСП-ДС! Е това стана! Честито на победителите, а победените са свикнали - 200 години византийско, 500 турско и вече 150 руско робство! нЕма проблема!

2021.04.16 | 20:41

3
ЧАЛГА ПОКОЛЕНИЕТО И МУТРОФИЛИТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ! ! ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО! ! ИМА И ТАКИВА, КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЗА УМНИ, НО СА ПРОСТО ПОДАТЛИВИ НА МАНИПУЛАЦИИ!!

2021.04.16 | 20:50

4
Симидчиев пред проф. Г орчев - явно първият има повече заслуги и е подоказал се специалист, повече излекувал българи и т.н.
аванти попули

2021.04.16 | 19:09

2
Това са новите лапачи на народни пари ха, ха....
BANKQNSKI TRUP IZTINAL

2021.04.16 | 18:35

1
Нощно време в БАРСЕЛОНА/по скоро пиеха и се дрогираха/ по 3-4 човека, вечер се събираха по 15- 20 човека и Любовницата му манекенка, вдигаха шум за придаване на масовост, а каталунците бяха гневни, че някаква И..З..М..Е..Т им нарушава правата и спокойно П Р И МИ Ти в И Зи РА НЕ!!. кољеш га као јагње Г ОВЕ ДЪТО КОПЕЛЕТО от ГДБОП Божидар Ботев Син на УБИЕЦА от МВР Ботьо Ботев ТРУПЯСА !

Добави коментар

Водещи новини