Борисов публикува снимка с внуците и заяви: Играта ни върви!

Boyko Borissov, Facebook
share

Играта ни върви! Този коментар направи Бойко Борисов в своя фейсбук профил. Премиерът в оставка публикува няколко снимки с внуците си - Бойко и Иван. 

На тях се вижда как тримата играят футбол.

Борисов пък изглежда в добро настроение. Той излезе неочаквано в отпуск в четвъртък, след като бе дадено началото на 45-ия парламент, а президентът Румен Радев обяви, че в понеделник, на 19 април, започват консултациите с политическите сили за съставяне на ново правителство. 

Борисов входира оставката на правителството си, без да се явява в пленарната зала. Това се случи въпреки настояванията на партиите. Стигна се дори до скандал между ГЕРБ-СДС и останалите формации. В крайна сметка бе прието премиерът в оставка да дойде пред депутатите в сряда. Дали обаче Борисов ще се съгласи с гласуваното решение, все още остава неясно. 

Премиерът с внуците: Спокойни празници на всички!

По-вероятно е Борисов така и да не отиде в парламента, имайки се предвид реакциите на ГЕРБ-СДС, че единственото, което иска мнозинството, е да унижи премиера в оставка и да се заяжда. 

Като мотив за излизане в отпуск лидерът на ГЕРБ посочи, че трябва да подготви състава за нов кабинет, който ще предложи, когато получи мандат. Според неговите очаквания предложението няма да бъде прието и най-вероятно ще се наложи на "Има такъв народ" да съставят правителство. Борисов също така напомни, че новите формации в парламента трябва да си поемат отговорността и да не тупат топката, а да излязат със сериозни политически решения.

Водещи новини

Още новини