Водещите новини! Ясни са имената на новите депутати, властите обмислят разхлабване на още мерки

share

Водещите новини на 11 април 2021 година.

Централната избирателна комисия приключи работата си. Тя обяви имената на новите народни представители и от кой район са избрани те.

Пълният списък на новите депутати вижте по-долу. 

Кои са избраните депутати и от кой район влизат в 45-ия парламент?

Общо 14 кандидати се отказаха от място в парламента - 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от „Има такъв народ“, съобщиха още от ЦИК.

Кои са отказалите се народни представители, освен премиерът Борисов, вижте по-долу. 

14 избрани за депутати се отказаха от място в парламента - най-много са от ДПС

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. „Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов.

Проф. Ангелов: Обсъждаме разхлабването и на други мерки

Министър-председателят Борисов от своя страна разкри кога ще имаме колективен имунитет срещу коронавируса. Той обяви също така, че страната ни се е предоговорила за ваксините и през април, май и до средата на юни ще получим 2 700 000 броя от препарата на Pfizer.

Премиерът разкри кога ще имаме колективен имунитет

1 352 са новите случаи на коронавирус у нас през изтеклото денонощие - или близо 15 процента от направените 9 118 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. 10 365 души с Covid-19 се лекуват в болница, 801 са в интензивни отделения.Това е лек спад на болните в реанимация спрямо вчера, когато са били - 812. 

Спад в броя на болните от ковид в интензивни отделения

За съжаление и днес не се размина без черна хроника. 25-годишен младеж се е хвърлил от 5-ия етаж на жилищен блок и е починал. Инцидентът е станал около обяд в квартал "Кършияка", а причините към този момент се изесняват. 

25-годишен се самоуби, скачайки от 5-ия етаж в Пловдив

Водещи новини

Още новини