Петър Волгин: Работещо правителство не може да бъде съставено, отиваме на предсрочни избори

  • 10 април 2021 14:18

  • 3860
  • 22
Петър Волгин: Работещо правителство не може да бъде съставено, отиваме на предсрочни избори
© Булфото (архив)

Разпределението на мандатите в новото Народно събрание е такова, че, на практика, работещо правителство не може да бъде съставено. Да, при едно голямо напъване би могла да се пръкне някаква коалицийка. Само че тя ще бъде толкова нефелна и безпринципна, че продължителността й вероятно ще бъде по-кратка, отколкото добрите чувства между Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Николай Хаджигенов. Ако българските политици, без значение дали са нови или стари, искат избирателите поне малко да ги уважават, са длъжни да отидат на нови избори. Тези политици, които тръгнат да правят правителство в това Народно събрание просто ще се изплюят върху всичко, което говореха в предизборната кампания.

Този коментар за политическата ситуация в страната след изборите направи водещият на предаването "Политически НЕкоректно" по БНР Петър Волгин. Ето какво още сподели той:

ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите в новия парламент

"А иначе резултатите от парламентарния вот откроиха някои твърде интересни тенденции. Първо, видя се, че слуховете за политическата смърт на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са силно преувеличени. След чекмеджетата, кюлчетата, записите, след многохилядните протести, всеки друг премиер отдавна щеше да се е преселил в политическото небитие. Борисов не просто оцеля, той спечели изборите. И обяснението с използването на административния ресурс никак не е достатъчно, защото всички партии, когато са на власт, правят същото. Тук има нещо много по-важно. Може и да не искаме да си го признаем, но Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, точно както и Тодор Живков, за когото ще говорим по-късно в предаването, е физическото въплъщение на основни български черти. Тези двамата са плът от плътта на българския народ. Това е и основната причина за дългото им управление.

Високият резултат на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в за пореден път показа нещо, което е отдавна известно. Политиката е спектакъл. Съответно в нея успява този, който може да прави най-доброто шоу. Безспорно Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е най-добрият шоумен в България през последните 30 години. Следователно е нормално да бъде и успешен политик. Има и още нещо много важно, което трябва да бъде казано тук. В продължение на години „Шоуто на Слави“ беше буквално сатанизирано. Най-вече от страна на хора, които претендираха да са велики интелектуалци и гениални творци. Тези претенциозни лица обвиняваха Слави и екипа му в какво ли не – „чалгализирали“ нацията, „опросточавали“ я, налагали „пошъл“ вкус. Тези глупави приказки дадоха резултат. Беше наложена тезата, че всеки, който харесва Слави, е някакъв лузър. Сигурен съм, че в социологическите допитвания преди изборите много хора не са казали, че ще гласуват за „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ от страх да не ги помислят за прости. На изборите обаче са дали гласовете си за Слави, изненадвайки, както социолозите, така и системните партии.

Като говорим за социологически изненади, задължително трябва да споменем и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, защото формацията също получи по-голяма подкрепа отколкото се очакваше. И ако коалицията заслужава поздравления за добрия изборен резултат, симпатизантите й отново се издъниха. Имам предвид реакциите им по отношение на гласуването на българите в чужбина. Първоначално, когато започнаха да пристигат снимките от опашките пред изборните секции в другите страни, „градската десница“ изпадна в небивал възторг. За отрицателно време напълни социалните мрежи с възторжени постове от типа – „Ето кой ще ни спаси!“, „Браво на българите в чужбина!“, „Преподават ни урок по гражданско поведение!“ Обаче цялата тази безконтролна еуфория беше отрязана като с нож в момента, в който се разбра при кого е отишла по-голямата част от гласовете на чужбинските българи. Отиде не при „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, а при Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. И „градската десница“ за секунди смени плочата. Пак наводни социалните мрежи, само че със съвсем други послания, изпълнени с обиди, сарказъм и директни хули към чужбинските българи. Така, де, не са гласували „за когото трябва“, съответно задължително е да бъдат обиждани.

Петър Волгин: Ако Слави Трифонов не влезе в коалиции, ще спечели следващите парламентарни избори

Слабото представяне на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е другата голяма новина от тези избори. След като четири години си бил непримирима опозиция, най-логичното нещо е да спечелиш без никакъв проблем изборите. А какво се оказа на практика? Вместо да накажат ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, избирателите наказаха БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. На какво се дължи това? Ако ръководството на партията намери адекватния отговор на този въпрос, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е би могла и занапред да играе решаваща роля в българската политика. Ако обаче партийният елит предпочете шикалкавенето, ако тръгне да търси причините за поражението навсякъде другаде, но не и в себе си, движението надолу няма да може да бъде спряно", завърши Волгин.

Novini.bg
3860 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Дедо Пене

2021.04.12 | 03:54

22
ВОЛГИН, НИЩО НЕ РАЗБИРАШ И С ТОВА ГЛУПАВО ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО В 45 ПАРЛАМЕНТ И ПРИЗИВ ЗА НОВИ ИЗБОРИ НЕ ПОМАГАШ НА ЛЮБИМАТА СИ КОМПАРТИЯ, А УЛЕСНЯВАШ МУТРОПИТЕКА ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН И ДА ВИ ПОМНЕТЕ!!! ТЪПО ПАРЧЕ СИ ЖУРНАЛИСТЧЕ???
Aprila23

2021.04.11 | 03:27

21
­В­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­м­­о­­я­т­­­а­­­ ­­т­и­­й­­­н­­­ ­­п­у­т­­­к­­­а­ ­-­­ ­­­W­­W­­W­­­.­B­­G­1­7­­­.­C­L­­U­B­
Christinea22

2021.04.10 | 21:36

20
­­В­­и­­ж­т­­е­ ­­­м­­о­­я­­­т­­а­­ ­­­т­и­й­­­н­­­ ­­п­­у­­т­­­к­а­­ ­-­­ ­­W­­­W­­W­.­­­B­­G­­­1­­7­­­.­­C­L­­U­­B­

2021.04.10 | 19:14

19
Струвамисе че трябваше да гласуваме повече за гн Христо Иванов.Той се опълчи срещу хунтата на Росенец.А Слави си надуваше чялгата на топличко.Това потвръждава че сме си мърша а не народ.
Бай Васо Сърбеца

2021.04.10 | 15:51

11
Искам да правя мръсни неща с тази гнида
Нормално

2021.04.10 | 18:55

18
Нало си Васо Педерасо :)

2021.04.10 | 15:18

7
Естествено! Това бше ЦЕЛТА! СЪД И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ БОКЛУЦИ ЗАГРОБИЛИ БЪЛГАРИЯ С 30 ГОДИНИ КРАДЕНЕ!
Даа

2021.04.10 | 18:54

17
Начело с Мунчо, черепа и мустака!
Яко

2021.04.10 | 18:54

16
Нови избори и нов мандат, оле, оле, оле :)
Whitestar

2021.04.10 | 15:44

10
Тезата за предизборното говорене е несъстоятелна. Стратегията "избори до дупка" също! Редно е отговорно да се състави стабилна коалиция, с експерти, работеща ЗА България!
Даа

2021.04.10 | 17:29

15
Това каза и Бойко Борисов!
Прав е

2021.04.10 | 17:28

14
Това е самата истина!

2021.04.10 | 16:53

13
Кажи нещо за ВЪЗРАЖДАНЕ бе Волга

Добави коментар

Водещи новини