Меглена Кунева: Ще продължим да бъдем морален коректив

share

Единствено ако има силен граждански глас, партиите може да не грешат - които и да са те, с каквито и добри намерения да започват.

Това заяви днес в Разград председателят на сдружението "България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя посочи, че обикновено политическите лидери искат да бъдат чути. "Аз смятам да продължа да обръщам вълната - искам не мен да ме чуят, а искам аз да чуя хората", каза Кунева и допълни, че това е начинът да се прави политика.

Според бившия ни еврокомисар няма как да имаме добра политика, ако хората не се интересуват от нея. Тя обясни, че "България на гражданите" е политически проект, но прерастването му в партия зависи от гражданската енергия, която сдружението ще успее да привлече.

"Тече процес по взимането на решение как да продължи развитието на "България на гражданите". Проектът върви към политически, което не може да сe случи по друг начин освен с партия, но ще държа да се запази широката гражданска основа", коментира още Кунева.

Тя посочи, че гражданското сдружение ще остане, за да бъде морален коректив, който да предпази политическия проект от "изкривяване". На срещата с представители на обществеността на Разград тази вечер беше представен и опорният екип на "България за гражданите" за региона. Петимата в екипа са бившият депутат от ДПС във Великото народно събрание Хюсеин Юмер, заедно с рентгенолога д-р Атанас Тодоров, бизнесмените Мирослав Цанев и Таня Кидакова, и студентката Мануела Гецова.

Водещи новини

Още новини