Емил Димитров: Г-н премиер, вие отговаряте за цялата държава, Радев - за жена си

МС
share

Вчера президентът Радев беше много изчерпателен по един елементарен въпрос. Изчетох какво ли не, но не и позиция. Не чух позиция и по изгонените руски дипломати. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който индиректно отговори на държавния глава по темата Алексей Навални. Вчера първо Борисов запита защо Румен Радев "оглушително" мълчи за задържането на опозиционния руски лидер. От "Дондуков" 2 нямаше конкретен отговор, но за сметка на това имаше критика към премиера за състоянието на демокрацията у нас. 

"С нищо не съм го засегнал, че да отговаря така остро. Освен да каже позицията си. Това е държавният ни глава, най-висшата ни инстанция. Да каже „да”, „не”. Няма да му се карат толкова, не е страшно. Ние не сме като тях да обиждаме. Просто само попитахме каква е позицията на най-висшата инстанция, нямаме я”, заяви още днес министър-председателят. 

Премиерът: Защо Радев мълчи за Алексей

Навални?

Днес Бойко Борисов отиде в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), където с ресорния министър Емил Димитров и с експерти обсъди ситуацията със замърсяването у нас. 

"Г-н премиер, вие отговаряте за цялата държава, той (президентът, бел. ред.) отговаря за съпругата си, няма смисъл", подхвърли пък Димитров относно полемиката с Румен Радев. 

"Не, ние не сме като тях да обиждаме, говорим за позицията", прекъсна го Борисов. 

 

Водещи новини

Още новини