ВМРО скочиха на гласуването по пощите, не искат да правят подарък на ДПС

Булфото (архив)
share

Вчерашният ден на риалити шоуто "консултации при президента" беше посветен на консултации не със "сънародниците ни" зад граница, както услужливо пригласят медиите, а с лица зад граница, които имат български паспорти. Това написа във Фейсбук  зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. 

Ето какво съобщи още Веселинов в мрежата:

Съвсем методично, за пореден път бе представена идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС.

Патриотите отсвирват президента?

Всичко това гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има. Фасадата на тази поредна атака срещу Изборния кодекс е Великобритания, но същността е Турция. Защото, ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 - т.е.една малка за България секция.

"Желаещите" да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300.

На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г. им пречи много, затова "патроните" им започнаха да извозват "избиратратели" през границата с автобуси. Сега със страха от ковид, това може да не им се получи. Не е чудно, че т.нар.ни "сънародници" в Турция държат само на гласуването като "връзка с България”. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган.

Томислав Дончев за гласуване по пощата: Това би било авантюра

Преди 4 години Обединени патриоти спряхме автобусите на границата и не позволихме в Българския Парламент да влезе още една турска етническа партия - ДОСТ.

Днес няма да позволим никой да направи "подарък" от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана - ДПС. Все едно ни е, защо иска да си купи тяхното благоволение.

Водещи новини

Още новини