Липса на кворум прекрати заседанието на парламента

Булфото (архив)
share

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. При поименната проверка, поискана от БСП, се установи, че в залата и онлайн има 118 народни представители при необходими 121.

Няма кворум, няма да продължим, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караячнева от трибуната. Дано БСП и ДПС да са доволни, които отсъстват от залата, добави тя.

Поименната проверка беше поискана от левицата, след като от ГЕРБ предложиха удължаване на законодателната част на петъчното заседание до приемането на второ четене на промените в Кодекса на труда. С измененията се предлага двойно увеличаване на допустимия извънреден труд. От БСП възразиха, че за поредна седмица се "изяжда" времето за парламентарен контрол и поискаха проверка на кворума.

Депутатите отхвърлиха предложение, свързано с доброволната ваксина срещу COVID-19

За пореден път опозицията от БСП не иска да се възползва от възможността да упражни правото си на парламентарен контрол, коментира Цвета Караянчева. Петък е ден на опозицията и те умишлено саботират работата на Народното събрание, каза тя преди да започне поименната проверка.
 

Водещи новини

Още новини