Депутатите отхвърлиха предложение, свързано с доброволната ваксина срещу COVID-19

Парламентът отхвърли предложението на БСП изрично да се посочи, че ваксината срещу коронавирус ще е безплатна и доброволна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18339

"За" предложението гласуваха 62 народни представители, "против" – 64 и "въздържали се" – 24, с което то бе отхвърлено.

Припомняме, че лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за предложи като т. 2 на проекта за решение за ваксините да се включи текст „възлага на Министерски съвет да изготви Национален план за ваксиниране срещу COVID-19, изграден върху принципите на доброволно и безплатно ваксиниране".

Разделят страната на 7 региона за ваксинация срещу COVID-19, ето кои ще са първите групи

Уверението на министъра от трибуната, че такъв план има и че той утре ще бъде оповестен, че ваксинирането ще бъде доброволно и безплатно не струват нищо. Такива думи сме чували много пъти от тази трибуна. Ние сме парламент в парламентарна република. За да ваксинираме спокойствие, ред и прогнозируемост, настояваме изрично в решението да се запише след като министъра казва, че това е така – надявам се няма да има нищо против, текстът, че ще бъде доброволно и безплатно“, заяви Нинова.

В същото време парламентът одобри предложението за участие на Република България в споразуменията за покупка на ваксини срещу COVID-19. "За" проекта на решение гласуваха 107 народни представители, без "против" и "въздържали се" – 19, с което той бе одобрен.

Споразуменията са сключени от Европейската комисия и производителите на лекарства "АстраЗенека", "Санофи" и "Пфайзер".

Народните представители одобриха предприемането на действия за сключване на договор за покупка на ваксини от "Янсен"

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18339

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.12.04 | 18:44
  Ко не, откъдя на къдя луд бря м, чи кой импексов БСПеераст не го бие съчмата бря.
 2. 2020.12.04 | 01:45
  Тия ваксини може да са безплатни но ще направят така че ако не се ваксинираш няма да имаш право да напускаш страната или примерно ако нямаш ваксина и колата на преглед неможе да минеш по един или друг начин ще ни задължат да си ги сложим
 3. 2020.12.03 | 20:20
  Аз на този етап първо бих си направил един "безплатен" PCR-тест, пък евентуално тогава като видя резултатите може и една "безплатна" ваксина да си бодна.
 4. 2020.12.03 | 13:08
  Неви искаме никакви ваксини забрана за всички ваксини стия ваксини иска да убива народа никой няма да се ваксинира който си гие поръчал той да се ваксинира
  1. 2020.12.03 | 19:51

   С ваксината ще ви вкарат и микрочипове. Знаете го другари?!Да, ама микрочиповете на "Пфайзер" са транзисторни с размери на кръвна клетка . И се инжектират мускулно. Може и венозно. На "Спутник"-а микрочиповете са на микро-лампи и за това се поставят само анално. Да си знаете,де!

  2. 2020.12.03 | 14:49
   като те гледам как не можеш да пишеш на български език...се чудя...прост ли си или си от друга държава...например Русия....тука в сайтовете бъка от руски тролове, които хейтват яко или си маке ????
  3. 2020.12.03 | 13:52
   Трай бе, гнидо.
 5. 2020.12.03 | 18:22
  Много жалко ,че управляващото мнозинство в НС начело с ДОКТОР ДАРИТКОВА ,се опитват да политизират здравни проблеми , ако наистина е вярно ,че ваксините ще бъдат безплатни и доброволни кое тогава пречи да го приемете със закон , г-жо Дариктова ? Как да ви вярваме като вие по вашата специалност се опитвате да манипулирате хората или правите на инат само защото това е предложение на опозицията. Това показва и защо доверието в НС е сведено до минимум. Да нападате хора от опозицията по брутален начин само защото предлагат идеи различни от вашите / в момента те наистина направиха разумно предложение/ е цинизъм.
 6. 2020.12.03 | 15:32
  5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
  1. 2020.12.03 | 15:51
   Ясно е че герберастката пасмина тролове сега това ви е спуснато да плюете по Слави Трифонов, та да има разединение на гласовете и да не събере много гласове. Те партиите и сега с тази субсидия са обект на корупция и зависимост от страна на богаташите, герберастче хахахахахахахаха
 7. 2020.12.03 | 14:58
  Няма това онова. Ще ни дупчат искаш или не. Сега леко го поднасят
 8. 2020.12.03 | 14:45
  Трябва да си куку за да се ваксинираш с ваксина на 4 месеца
 9. 2020.12.03 | 14:45
  Дали всички лекари и др.медицински кадри ще се ваксинират и дали ще има странични ефекти! Чак тогава ние!
 10. 2020.12.03 | 13:36
  Защо депутатите не се ваксинират първи,да видим резултатите,ваксината е на доброволни начала,проф.Чорбанов каза, че не се знаят страничните последствия, само на здрави хора и не сега по време на епидемия.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет