Меглена Кунева: ГЕРБ ме клевети през устата на Яне Янев

share

Всяка моя стъпка от времето, когато съм напуснала работата си като еврокомисар е проверявана от колежа на комисарите. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ Меглена Кунева по отношение на обвиненията на Яне Янев, че е получавала баснословни суми от BNP Париба и крие доходите си.

3г. по-късно след напускането на поста еврокомисар моите доходи се проверяват от Европейската комисия. BNP Париба е изключително уважавана банка, тя е натоварена със задачата за спасяването на Гърция. Доходите ми като част от Обществения съвет към банката са публични, защото всяко събрание там се обявява на страницата на Париба, уточни лидерът на „България на гражданите“. В момента Европейската комисия получава отчет за всички доходи, които тя получава.

Обикновено криминалистите задават въпроса кому е изгодно подобна атака. Яне Янев няма интерес от подобна клевета. Всяка политическа атака към мен идва или от ГЕРБ или от БСП, защото това обслужва една от двете партии унищожавайки институционалността, категорична е Кунева.

В момента не говорим, че Сърбия има огромна инвестиция в автомобилостроенето, а у нас няма, както и сравнението между безработицата в Румъния, където е 7% и България, където тя е двойна, недоумява лидерът на „България на гражданите“.

Аз знам кой е поръчителят и знам, че това ще продължи, категорична беше Кунева. На въпроса „кой“ тя отговори, че Яне Янев е в орбитата на ГЕРБ. "Нямам грях за АЕЦ „Белене“. Това е проект, който беше обсъждан в различни параметри и Бойко Борисов каза, че ако не построим тази централа токът ще бъде по-скъп три-четири пъти", припомни първият български еврокомисар.

Никой от хората, които дойдоха от ДСБ не търсят кариера, иначе щяха да отидат в ГЕРБ. Това са млади знаещи хора, които искат своето развитие, коментира Кунева отлива на членове от партията на Иван Костов към нейното движение.

Цинично е да се трасира пътя на измамата и на следващите избори. ГЕРБ няма програма и предпочита да влиза в картел. Не искам да разочаровам избирателите на ГЕРБ, които да видят дясната партия в лицето на „България на гражданите“, тъй като партията на Бойко Борисов на практика няма програма, изтъкна Кунева.

Водещи новини

Още новини