Марешки с коментар за бюджета, ваксините и протестите

Кадър - БНТ
share

Мерките, които се взимам в условията на пандемия са по-скоро адекватни. Това заяви лидерът на Воля Веселин Марешки в ефира на БНТ.

Трябва да има градивност и няма как в тази криза да оставим държавата по стръмния наклон. Милиард и полововина ще достигне до българския народ. Ние тепърва гледаме числата и разсъждаваме за бюджета. Има достатъчно пари и парламентът е гласувал и теглене на заем, ако се наложи, каза той.

Марешки: Враговете ни са тези, които искат да бръкнат в джоба на българина

"Президентът цял живот е бил на заплата и не е правил нито един бюджет. Видяхме го - първо вдигнат юмрук и се скри на топло в Президентството, а хората мръзнат по площадите",обясни той.

"Държавата не винаги е лош стопанин. Тя трябва да бъде регулатор на пазара на горивата, а не да се одържавяват цели бизнеси", обясни Марешки.

По думите му, ако има и други мерки, които да подпомогнат българите, то те ще ги подкрепят.

Що се отнася до протестите той коментира с думите, че му липсват майките на децата с увреждания - Минаха, направиха реклама на Мая Манолова и изчезнаха. Христо Иванов дойде, щял да прави революция в политиката и изчезна. Подкрепяме протеста, но не този протест. Помагам на хората да оцеляват и да се борят срещу корумпираните политици.

Ако съм извън политиката - ще си гледам бизнеса, заяви Веселин Марешки.

Той е категоричен, че ако зависи от тях ще направят мажоритарни избори, а не хората да избират поставени в листа лица.

Попитан защо не е предупредил правителството, че няма да стигнат ваксините, Марешки заяви, че не зависи от Воля, а от световните производители и има недостиг на ваксини в световен мащаб.

Водещи новини

Още новини