Емил Радев: Радан Кънев не познава правилника на групата на ЕНП и разпространява клевети

ГЕРБ
share

По повод обвиненията на колегата Радан Кънев, че ръководството на ЕНП не му е дало думата по време на дебата за България в Европейския парламент, бих желал да поясня, че думата не се дава само по желание. В случай, че има повече заявки от наличното време (както за резолюцията за България), ръководството на ЕНП взима решение за списъка с оратори на базата на професионалната функция на кандидатите.

Това написа на личната си страница във Фейсбук евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев по повод провелия се снощи дебат в Европарламента за върховенството на закона и основните права в България. Ето какво още сподели той: 

"Спазвайки вътрешния си правилник, ЕНП даде думата на: Манфред Вебер - Председател на Групата на ЕНП в ЕП, Андрей Ковачев - ръководител на българската делегация на ЕНП в ЕП, Франсоа-Ксавие Белами - ръководител на френската делегация на ЕНП в ЕП, Роберта Мецола - ръководител на малтийската делегация на ЕНП в ЕП и координатор на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, Андрей Новаков - координатор на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие на ЕП.

Ева Майдел към БСП, ДПС и ДБ: Каквото си посяхте тази вечер, ще го пожънете

Аз също имах желание да се изкажа в дебата за България, като зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, която е и ресорна комисия за тази резолюция, но също не ми беше дадено време за изказване. С оглед на това поисках да се изкажа в дебата за общия механизъм за върховенството на закона.

ЕК е наясно, че в България има протести и внимателно наблюдава тези процеси

Смятам, че заблудата на колегата Кънев се дължи на недобро познаване на правилника на групата на ЕНП и не е редно да разпространява клевети за ръководството на парламентарната група, в която членува".

Водещи новини

Още новини