Емил Радев отговори докога Брюксел ще продължи мониторинга над България

  • 15 септември 2020 10:19

  • 715
  • 4
Емил Радев отговори докога Брюксел ще продължи мониторинга над България
© Булфото, архив

Черно на бяло е посочено, че напредъкът, постигнат от България по Механизма за сътрудничество и проверка, е достатъчен и ангажиментите, поети при присъединяването на страната ни към ЕС, са изпълнени. Реформите продължават, но текущият диалог, който Европейската комисия (ЕК) вече ще води с всички държави членки, ще бъде в рамките на новия всеобхватен механизъм за върховенството на закона. Това обясни еврокомисарят (ГЕРБ/ЕНП) Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) в интервю за "Монитор".

Той посочи, че това не е просто заявка за сваляне на мониторинга, а има конкретни действия в тази насока. Радев каза, че България е получила подкрепата и от председателя на Европейския парламент (ЕП). Радев отбеляза, че механизмът се използва от някои държави, които не допускат България в Шенген. Отправи критика и към тези, които се изказват негативно срещу страната ни, включително и български политици. 

Чешкият премиер поиска България в Шенген

"Само за да саботира управляващите, опозицията прави всичко възможно механизмът да остане в сила. Искрено съжалявам, че сме разделени по тази важна тема. Вместо да работим заедно за напредъка на страната, опонентите ни преследват политически дивиденти за сметка на националния интерес", каза Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

"В Европейския парламент отдавна настояваме за такъв всеобхватен инструмент, който да представя лесно сравнима информация, без да се допускат двойни стандарти. Интересът към предстоящия доклад е голям. Той трябва да даде обща картина, отразявайки развитието в държавите членки от януари 2019 г. до момента. Новият механизъм освен това ще отразява състоянието както по отношение на борбата с корупцията и независимостта на съдебната система, така и на свободата на медиите, която е сред безспорните достижения на демократичните общества", коментира още той. 

Радев подчерта, че по отношение на механизма има и сериозна дезинформация. 

Последвайте канала на

Novini.bg
715 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бай Пешо

2020.09.15 | 16:56

4
Радев трябва да бъде заловен и публично екзекутиран, както и Елена Йончева и всички опозиционни политици, които не само говорят, но и активно работят срещу интересите на България!
XXX

2020.09.15 | 10:39

1
Важното е да спрат парите на мафията. Те и без това не стигат до хората.
до ххх

2020.09.15 | 11:13

3
Ти се научи сам да си вадиш пари!Никой,никъде не дава даром пари!

2020.09.15 | 11:12

2
Всп//радев и другите малки ни ожесточено борещи се партийки работят За недопускането на България в Европейския съюз!Те искат отново Бг да е сателитна слуга на съветските генерали.

Добави коментар

Водещи новини