Даниела Дариткова разкри как са събрани подписите за нова Конституция и защо ГЕРБ настояват за ВНС

Булфото (архив)
share

Не ние стартирахме войната с президента. Той свали доверието си от кабинета. Ние не можем да приемем неговите обидни квалификации. Видяхте и днес на протеста каква агресия имаше срещу полицията - хвърляне на камъни и павета, палене на сено. Това е недопустимо. Политика, която се базира на разделение и омраза, изсмуква силите на българския народ.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по повод днешния протест. Тя коментира и новината от последния час за събирането на необходимите подписи за внасяне на на проекта за нова Конституция.

"Ние предложихме свръх легитимната процедура за свикване на Велико Народно събрание, защото смятаме, че чрез един широк обществен дебат ще се даде възможност да се чуят гласовете на всички слоеве в българското общество. Ние сме готови да подадем оставка, след като поемем отговорността и посочим пътя за развитие на България. Една оставка сега няма да помогне по никакъв начин на обществото и няма да реши нито един проблем", категорична бе Дариткова.

Даниела Дариткова: Внасяме проекта за нова Конституция с нужните подписи

"Ние предлагаме обществен дебат как да функционира българското общество. Конституцията ще очертае границите, в които ще действат трите власти. Ние внесохме доста корекции в първоначалния проект за нова Конституция. Отново искам да подчертая, че ние в никакъв случай не казваме, че нашият проект за  Конституция ще бъде приет. Ние искаме да предизвикаме широк обществен дебат", обяви депутатът от ГЕРБ.

Дариткова: Едва ли ще запомним с добро този, който вдигна юмрук и зове за метеж

"Водихме дълги преговори и събрахме 127 подписа. Подписите са на ГЕРБ, НФСБ, ВМРО, "Воля" и независими депутати. Според мен колегите от "Воля" също видяха, че трябва да се омиротвори българското общество", разкри Дариткова.

"Воля" няма да подкрепи идеята на ГЕРБ за старт на процедурaта за нова Конституция

"Утре ще разберете кои са номинирани за нов министър на правосъдието и нов председател на ЦИК", обяви тя за финал.

Водещи новини

Още новини