Емил Димитров: На много места по света думите на президента биха се тълкували като държавна измяна

Булфото (архив)
share

 "Ще остана министър, докато не ме направят шеф на националния отбор по футбол. За този пост всеки се бута, а никой не иска да е министър. В парламента аз бях "синя каска", балансьор, защото аз не съм партиен член. Отговарях за така наречената "Комисия на олигарсите" – цигари, алкохол, горива, граници, митници. Там успяхме да решим много неща и аз се съгласих да стана министър, за да може да се изкара мандата на правителството". Това заяви в студиото на NOVA министър Емил Димитров.
 
"Ние имаме проблеми със стари пестициди, които стоят в десетки укрития в страната. Изнасяме ги и унищожаваме поетапно, но това е голям проблем. Те са опаковани в стари бидони и ако някой реши да ги измие в реката ще стане лошо. Този проблем е свързан с много средства. Когато един източник на вода бъде заразен той не може да се използва дълго време след това", заяви Димитров.

Министърът обясни, че може да сравни ситуацията в страната с футболен мач.

"Отборите играят пред публиката и тя много добре вижда какво и как се случва на терена. Не е редно съдията да съобщи резултата в съблекалнята или по микрофона. Това не е нормално. Нормалното е той да бъде решен на терена. Президентът започна да обяснява кое е легитимно и кое не. На много места по света това би се тълкувало като държавна измяна", каза той.
 

Водещи новини

Още новини