Димитър Ганев отрече твърденията на Божков, че "Национална лотария" е била принудена да плаща подкупи

Булфото, архив
share

Изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев отрича компанията да е плащала такса "спокойствие". 

Пред "Телеграф медиа" той опроверга твърденията на избягалия в Дубай Васил Божков, който пусна пореден нелеп пост във фейсбук, с който внушава, че е плащал подкупи на държавата под формата на 20% миза, която трябвало да плаща. Ганев твърди, че не е чувал за подобни плащания.

Валери Симеонов: Поредните измишльотини и глупотевини на Божков

Потърсен за коментар и от Novini.bg изпълнителният директор на "Национална лотария" каза, че вече е изкоментирал веднъж въпроса и това е "достатъчно". Така той още веднъж затвърди, че не само последните, но и останалите уж разкрития на Божков са нищо повече освен премислен ход за всяване на смут. Както някои го определят - опит да се атакува държавата.

Сн. Димитър Ганев, Булфото

По-рано днес и лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече твърденията на Божков "поредни глупотевини".

Както е известно Васил Божков избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и неговия бизнес, които за първи път се осмелиха да направят Цветомир и Боян Найденови. Заедно с Божков в Дубай е и дясната му ръка Георги Попов.

Първоначално срещу Божков имаше повдигнати 11 обвинения за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Тези дни обаче прокуратурата му повдигна нови обвинения - за убийствата на няколко души.

Водещи новини

Още новини