Тодор Марков от ДКХ, обвинен за участие в престъпната група на Божков, излиза на свобода срещу 15 000 лв.

  • 02 юни 2020 15:38

  • 1170
  • 2
Тодор Марков от ДКХ, обвинен за участие в престъпната група на Божков, излиза на свобода срещу 15 000 лв.
© Булфото (архив)

Един от членовете на Комисията по хазарта Тодор Марков, който е сред разследваните по делото срещу бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, е пуснат на свобода. Той трябва да плати гаранция от 15 000 лв.

Марков бе началник на отдел “Контролна дейност” в Комисията по хазарта. Към момента той още не е отстранен от длъжност, но според запознати сам възнамерявал да подаде оставка.

Марков бе обвинен по делото на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от през февруари т.г., но после бе пуснат под домашен арест. Миналата седмица мярката му за неотклонение е изменена в гаранция, а след заседание днес Апелативният специализиран наказателен съд е потвърдил решението като правилно и обосновано, съобщи 24 часа.

Съдът реши за хората на Божков: Задържане под стража за Пламен Георгиев, домашен арест за Тодор Марков

Един от мотивите е, че за Марков няма доказателства да е участвал в организирана престъпна група. Нямало и реален риск да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода.

Марков преживял и лична драма. Баща му получил инсулт, когато разбрал от телевизията, че синът му е задържан. Той бил откаран в болница. После бил преместен в хоспис в Стара Загора, тъй като синът му бил под домашен арест и не можел да се мести от град в град особено в условията на пандемията от COVID-19. Преди около месец бащата починал без да види сина си. Прокуратурата е разрешила на Марков да отиде на погребението му.

Адвокатите на задържания под стража Пламен Георгиев от ДКХ се оказаха изключително близки на Васил Божков

От 2014 г. до 2019 г. Тодор Марков е бил младши експерт и е изпълнявал по-скоро деловодни функции. Според защитата му в това качество той не е могъл да влияе върху работата на членовете от комисията по хазарта.

Припомняме ви, че Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и бизнеса му, които се осмели да направи Цветомир Найденов и брат му Боян Найденов. Заедно с Божков в Дубай е и Георги Попов. Срещу скандалния бизнесмен има повдигнати 18 обвинения.

Последвайте канала на

Novini.bg
1170 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Много Долен Тип

2020.06.03 | 12:05

2
Нормално е да ги пуснат че иначе ако проговорят тия пичове отиде та се не видя!

2020.06.02 | 20:15

1
горанов кога

Добави коментар

Водещи новини